2012-03-22 19:17:24
Φωτογραφία για Με τροποποιήσεις το σχέδιο ανάπλασης του Ελληνικού
Δεν θα μπορεί να ξεπερνούν τα 11 μέτρα σε ύψος οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που θα επιτραπούν στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, με νέα τροποποίηση που επέφερε στο νομοσχέδιο για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Τη σχετική τροποποίηση ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός στην.. Ολομέλεια της Βουλής και αφού προηγουμένως είχε συνεδριάσει ο αρμόδιος Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, στον οποίο αρκετοί βουλευτές είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προωθούμενη διάταξη με την οποία επιτρέπεται να γίνουν και κατοικίες στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά.

Ειδικά για το παράκτιο μέτωπο η νομοθετική ρύθμιση, μετά και από τις προσθήκες που ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός, διαμορφώνεται ως εξής: Ειδικά για το τμήμα του Μητροπολιτικού Πόλου το οποίο περιλαμβάνει τα ακίνητα του πρώην Ολυμπιακού Κέντρου Ιστιοπλοΐας Αγίου Κοσμά και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Νεότητας Αγίου Κοσμά, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 0,25 και το μέγιστο ύψος κτιρίων τα 16 μέτρα
. Κατ΄ εξαίρεση επιτρέπεται η κατασκευή ενός και μόνο υψηλού κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Επιτρέπονται επίσης και οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας που δεν μπορεί να υπερβαίνει το 40% της συνολικής έκτασης του παράκτιου μετώπου με συντελεστή δόμησης 0,6 και ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος τα 11 μέτρα.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου με άλλη προσθήκη προβλέπει ότι θα ληφθεί μέριμνα προκειμένου να βρεθούν εναλλακτικοί χώροι εγκατάστασης για τα προνοιακά σωματεία που σήμερα στεγάζουν παιδιά με ειδικές ανάγκες και φιλοξενούνται στο χώρο του Ελληνικού.

Ορίζεται επίσης ότι είναι δυνατή η σύναψη σύμβασης μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της «Ελληνικό ΑΕ» για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Σχεδιασμού Μουσείου Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής με στόχο την προαγωγή της παραγωγής σύγχρονου ποιοτικού αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα, τη διεξαγωγή αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και την προβολή διεθνώς της ανάπτυξης στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Ο υπουργός είπε ακόμη ότι στην επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ζητηθεί η έγκριση της Βουλής για το πώς ακριβώς θα γίνει η ανάπτυξη του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

«Είμαι υπέρμαχη της αξιοποίησης του Ελληνικού, αρκεί να γίνει με διαφάνεια, με λογική, με αισθητική και με οικονομικό όφελος για την Ελλάδα», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας απόψε στη Βουλή για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε ότι το 20% του κέρδους από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα πράσινο Ταμείο για την μη προνομιούχα περιοχή της Αθήνας. Για τους πολίτες που υποφέρουν στην Αθήνα πρέπει να γίνουν απαλλοτριώσεις, οι οποίες όμως κοστίζουν και το κόστος μπορεί να καλυφθεί από το κέρδος της αξιοποίησης του Ελληνικού είπε η κ. Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας κάλεσε το ΥΠΕΚΑ να ξεκαθαρίσει ότι δεν κινδυνεύουν οι δύο φορείς που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, με απομάκρυνση από το Ελληνικό. Αναφέρθηκε τέλος και στο πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ καλώντας την κυβέρνηση να λάβει νομοθετική μέριμνα για την Φλώρινα η οποία δεν αντέχει πλέον να δίνει λιγνίτες χωρίς κανενός είδους αντίκρισμα τη στιγμή που πληρώνει μεγάλο τίμημα από τον βαρύ χειμώνα.

http://dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ