2012-03-22 20:07:20
Φωτογραφία για Σχεδιάζεται στρατόπεδο για μετανάστες στο Λαγκαδά
Όπως αποκάλυψε η δήμαρχος Βοΐου ο υπουργός την ενημέρωσε πως θα γίνουν και άλλα στρατόπεδα φιλοξενίας μεταναστών στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και στη Σάμο.

«Θα αντιδράσουμε με σφοδρό τρόπο. Έχουν συνδυάσει το Λαγκαδά με όλη την υποβάθμιση. Έλεος» δηλώνει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο.. δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης.

«Μας έχουν στείλει τον ΧΥΤΑ, παλιότερα τις φυλακές, τώρα αυτό. Έλεος. Αντί να φέρουν κανένα σχολείο κανένα πανεπιστήμιο για να αναπτυχθούμε φέρνουν το στρατόπεδο για μετανάστες. Δεν θα το επιτρέψουμε» τονίζει ο κ. Αναστασιάδης,

Η συνάντηση με Χρυσοχοιδη

Ναυάγιο στη συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους αιρετούς εκπροσώπους της περιοχής Νεάπολης Κοζάνης.

Ο υπουργός είναι αποφασισμένος ότι τα στρατόπεδα θα γίνουν γιατί είναι η μοναδική λύση για να λυθεί το μεταναστευτικό.

Μολών λαβέ απαντά η τοπική κοινωνία της Νεαπόλης στα σχέδια του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για τη λειτουργία στρατοπέδου υποδοχής λαθρομεταναστών.


Ο υπουργός ήταν κάθετος, αδιάλλακτος και αυταρχικός, είπε στο ΡΘ η δήμαρχος Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου.

Όπως υποστηρίζει, ο κ. Χρυσοχοίδης τους διαμήνυσε ότι δεν τον αφορά η γνώμη της τοπικής κοινωνίας για ένα μείζον εθνικό θέμα, όπως είπε.

Πρόκειται για προειλημμένη απόφαση που δεν θα περάσει, προειδοποίησε η δήμαρχος.

Αποκάλυψε πως ο υπουργός μίλησε και για νέα στρατόπεδα λαθρομεταναστών στο Λαγκαδά Θεσ-νίκης και στη Σάμο.

Δηλώσεις Χρυσοχοΐδη

Για μείζον εθνικό θέμα έκανε λόγο στους δημοσιογράφους αμέσως μετά τη συνάντηση ο υπουργός.

«Είναι ο μόνος δρόμος να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε αυτή τη βόμβα. Διαφορετικά μοιραία θα οδηγηθούμε στην καταστροφή» δηλώνει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Η Ελλάδα δέχεται σχεδόν το 90 τοις εκατό του συνόλου της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη.

Δεχόμαστε κάθε χρόνο περίπου 130.000 παράνομους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι, γεωγραφικά και φυσικά στη χώρα μας, και η επιστροφή στις πατρίδες τους αποτελεί για μας μονόδρομο.

Είμαστε λοιπόν αποφασισμένοι γι’ αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είναι μια βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Μια βόμβα για τη δημόσια διοίκηση, τη δημόσια ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια της χώρας και των πολιτών.

Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους» σημειώνει.

«Σε πρώτη φάση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, προετοιμάζουμε Κέντρα Κλειστής Φιλοξενίας παράνομων μεταναστών, κέντρα που θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή στη χώρα τους.

Ξεκινάμε από την Κοζάνη τον επόμενο μήνα.

Θα φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι την απέλαση τους περίπου χίλιοι (1.000) παράνομοι μετανάστες, με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Αυτοί που θα φιλοξενηθούν δεν είναι κακοποιοί, δεν είναι εγκληματίες. Είναι εξαθλιωμένοι δυστυχείς άνθρωποι, θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίου» αναφέρει.

Μάλιστα προσπαθεί να καθησυχάσει τις τοπικές κοινωνίες

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, όπως και για καμία άλλη τοπική κοινωνία, όπου σύντομα θα δημιουργηθούν αντίστοιχα Κέντρα.

Αντιθέτως, τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά. Θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο και βεβαίως αυτό θα δημιουργήσει στη συνέχεια άλλες παράπλευρες δραστηριότητες στην οικονομία μας» σημειώνει.

http://www.spnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ