2012-03-22 20:07:47
Φωτογραφία για Ο. Κεφαλογιάννη: Αδιαφορία απέναντι στον τουρισμό
«Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, θα περίμενε κανείς η Κυβέρνηση να έχει αναγάγει τον τουρισμό σε μείζονα πολιτική προτεραιότητα, επενδύοντας έμπρακτα στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος. Αυτό προϋποθέτει συν τοις άλλοις αναβάθμιση της εκπαίδευσης και κατάρτισης των τουριστικών επαγγελμάτων. Μια αναβάθμιση, που δυστυχώς δε βλέπουμε να συντελείται.

Ειδικότερα, την τελευταία διετία υπήρξαν σχεδόν αποκλειστικά ενέργειες απαξίωσης της τουριστικής εκπαίδευσης μέσα από τη συστηματική υποβάθμιση του Ο.Τ.Ε.Κ.Τρανταχτό παράδειγμα, η πρόσφατη απόφαση να κλείσουν τα οικτροφεία του Οργανισμού, τα οποία ενισχύουν τον κοινωνικό του χαρακτήρα και αποτελούν σημαντικό συγκριτικό του πλεονέκτημα έναντι αντίστοιχων ιδιωτικών σχολών. Άλλα παραδείγματα αποτελούν η μείωση της επιχορήγησης κατά 50%, η μείωση του προσωπικού κατά 50%, η υπολειτουργία των σχολών ξεναγών και η αβέβαιη προοπτική υλοποίησης των προγραμμάτων μετεκπαίδευσης για το έτος 2011-12, τα οποία είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ε.Σ.Π.Α.


 Η αδιαφορία για την τουριστική εκπαίδευση δεν μπορεί παρά να ερμηνεύεται ως αδιαφορία απέναντι στον τουρισμό. Μελλοντικά μόνο αρνητικά θα επιδράσει στην ποιότητα του τουριστικού προϊόντος. Φοβάμαι ότι θα υπονομεύσει σημαντικά τη δυναμική του τουρισμού, με όσες αρνητικές συνέπειες αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας στο σύνολό της.Κατόπιν όλων των παραπάνω, καταθέσαμε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλο Γερουλάνο”. DexiExtrem
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ