2012-11-09 07:59:03
Φωτογραφία για H απαισιοδοξία «σκοτώνει» την καρδιά
Εάν είστε απαισιόδοξοι, τώρα έχετε έναν αληθινό λόγο για να ανησυχείτε: την υγεία σας. Ερευνητές από την Ολλανδία διαπίστωσαν ότι όσοι είναι εκ φύσεως... απαισιόδοξοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από στεφανιαία νόσο και άλλες αιτίες σε σύγκριση με όσους είναι εκ φύσεως αισιόδοξοι.

Η μελέτη, υπό τον δρα Έρικ Τζ. Γκίλταϊ από το Ψυχιατρικό Κέντρο GCΖ Defland, δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Αρχεία Γενικής Ψυχιατρικής».

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 941 Ολλανδούς ηλικίας άνω των 65 ετών για μία δεκαετία, χωρίζοντάς τους σε ομάδες αναλόγως με τις απαντήσεις που έδωσαν σε ερωτήματα όπως «περιμένω αισιόδοξα πράγματα από το μέλλον μου» και «συχνά αισθάνομαι ότι η ζωή είναι γεμάτη υποσχέσεις».

Ο δρ Γκίλταϊ και οι συνεργάτες του διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές με την περισσότερη αισιοδοξία είχαν 45% λιγότερες πιθανότητες απ΄ όσες εκείνοι με την περισσότερη απαισιοδοξία να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία στη διάρκεια της δεκαετίας, με την προστασία της καρδιαγγειακής υγείας να είναι το μέγιστο όφελος της αισιοδοξίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ