2012-11-09 08:57:03
Φωτογραφία για Το ΠΑΣΟΚ έγινε μια... ωραία ατμόσφαιρα
Μάχη μέχρις εσχάτων από τους δύο πρώην συνοδοιπόρους – ενεργοποιούνται σταδιακά τα ανενεργά στελέχη εν όψει συνεδρίου που θα αποτελέσει και τη μητέρα των μαχών.

Στη δίνη σοβαρότατων εσωκομματικών αναταράξεων εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ μετά τις 6  διαγραφές των βουλευτών, που «έσπασαν» τη γραμμή του κόμματος, την ανεξαρτητοποίηση δια ραδιοφώνου του Μίμη Ανδρουλάκη και την επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου, που θέτει εμμέσως πλην σαφώς θέμα ηγεσίας στο κόμμα, ζητώντας τη σύγκλιση της Κ.Ο.

Η αναμενόμενη από χθες κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου, που αποκαλύπτει ξεκάθαρα την πρόθεση του να αναζητήσει τον πολιτικό του βηματισμό εντός του ΠΑΣΟΚ δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, προστίθεται ως ακόμη ένα σοβαρό χτύπημα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επιχειρεί να αναχαιτίσει τις φυγόκεντρες τάσεις, που θεριεύουν στο εσωτερικό της παράταξης.

Ο κύριος Λοβέρδος μέμφεται την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για σωρεία στρατηγικών αστοχιών, που έχουν οδηγήσει το Κίνημα να μοιάζει ασύνταχτο, ενώ επιχειρώντας να προλάβει αναβαθμισμένη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση επισημαίνει ότι η βαθιά κρίση, που διέρχεται η Κεντροαριστερά δεν επιλύεται μέσω κυβερνητικών ανταλλαγμάτων και τακτικισμών.


Θεωρείται βέβαιο, εξάλλου, για τους καλά γνωρίζοντες ότι και άλλοι βουλευτές θα ασκήσουν πιέσεις προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ως προανάκρουσμα θεωρείται ανάρτηση στο facebook του βουλευτή Δράμας, Χρήστου Αηδόνη, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει «δε μπορούμε να είμαστε κλεισμένοι στο κέλυφος του δικού μας μικρόκοσμου» και ότι «κανένας δεν έχει δικαίωμα με τη σιωπή του να ανεχθεί μία πορεία συντριβής».

Στην Ιπποκράτους φέρονται αποφασισμένοι να σηκώσουν το γάντι μολονότι διαρρέουν ότι ο κύριος Βενιζέλος ασχολείται πρωτίστως με τα της πολιτικής διαπραγμάτευσης και τη διάσωση της χώρας. Το αίτημα για σύγκλιση της Κ.Ο. απαντήθηκε δια της τεθλασμένης από τον Γραμματέα της πράσινης Κ.Ο., Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος με τρόπο μάλλον δηκτικό «καλωσόρισε» εκ νέου τον κύριο Λοβέρδο στις συνεδριάσεις του οργάνου και χαρακτήρισε χρήσιμες τις απόψεις του στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου.

Επιπλέον, υψηλόβαθμες πηγές του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι ο κύριος Σκανδαλίδης δε μπορεί να παραμένει πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, όντας εκτός ΠΑΣΟΚ και ότι μπορεί να επανεγγραφεί στην τοπική του οργάνωση εν όψει Συνεδρίου.

Οι ίδιοι κύκλοι προτρέπουν τον Μίμη Ανδρουλάκη να μην αναζητά ανεξάρτητο και συνθετικό ρόλο στις παρυφές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απαντώντας στη φημολογία περί ανασχημαρτισμού ξεκαθαρίζουν ότι μία τέτοια εξέλιξη διόλου ενδιαφέρει την Ιπποκράτους.

Διάλογος Σκανδαλίδη με δημοσιογράφους στη Βουλή

Σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους στη Βουλή, ο Κώστας Σκανδαλίδης σχολίασε ότι στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ βγάλει επίσημη, σχετική ανακοίνωση, ο ίδιος θα επανεγγραφεί στην Τοπική Οργάνωση της Α΄Αθηνών, ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος, η διεξαγωγή του οποίου προετοιμάζεται για τις αρχές του 2013.

Παράλληλα, δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το στενό περιβάλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου και ιδιαίτερα τον Γιάννη Δατσέρη, ενώ λίγο αργότερα στο “πηγαδάκι” προστέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο πρώην υπουργός εξέφρασε από την πλευρά του τη δυσφορία του για το γεγονός ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στη διαγραφή και από το κόμμα των βουλευτών που διεγράφησαν χθες από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να απαντήσει στην (απαντητική) δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ο. Γιάννη Μανιάτη, μιας και ο ίδιος ζήτησε τη σύγκλιση της Κ.Ο. κάτι για το οποίο είναι αρμόδιος μονάχα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ