2012-11-09 09:00:09
Φωτογραφία για Μπορεί να ακυρωθεί το ''Μνημόνιο 3'' που ψήφισε η ''Βουλή'', αν το θέλει ο λαός
''Kομματικές πειθαρχίες'', ΜΟΝΟ σε διεφθαρμένα, αντιδημοκρατικά καθεστώτα ισχύουνΜπορεί να ακυρωθεί το ''Μνημόνιο 3'' που ψήφισε η ''Βουλή'', αν το θέλει ο λαός (και βάλει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προ των ευθυνών του, έναντι του 'Εθνους, ζητώντας του να ΜΗΝ υπογράψει τον Νόμο)Στις 7 Νοεμβρίου 2012, η ''Βουλή των κομματικών κοπαδιών'', με ψήφους 153 υπέρ, ψήφισε το άθλιο-εξοντωτικό ''Μνημόνιο 3'', δηλαδή:. «'Εγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016-Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012».

Γιά να έχει ισχύ το νομοσχέδιο πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αν πιεστεί (με γράμματα, υπογραφές, τηλεφωνήματα, διαδηλώσεις κ.ά.) από τον λαό (και τα ''αντιμνημονιακά'' κόμματα) ο πρόεδρος, να ΜΗΝ το υπογράψει, τότε ισχύει το ακόλουθο:

«Σύνταγμα - 'Αρθρο 42: ('Εκδοση και δημοσίευση των νόμων)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκδίδει και δημοσιεύει τους νόμους που έχουν ψηφιστεί από τη Bουλή μέσα σε ένα μήνα από την ψήφισή τους. Mέσα στην προθεσμία που προβλέπεται στο προηγούμενο εδάφιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να αναπέμψει στη Bουλή νομοσχέδιο που έχει ψηφιστεί από αυτή, εκθέτοντας και τους λόγους της αναπομπής.


2. Πρόταση νόμου ή νομοσχέδιο που έχει αναπεμφθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Bουλή εισάγεται στην Oλομέλειά της και, αν επιψηφιστεί και πάλι με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών κατά την διαδικασία του άρθρου 76 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το εκδίδει και το δημοσιεύει υποχρεωτικά μέσα σε δέκα ημέρες από την επιψήφισή του».

( Σημ. Στις τελευταίες εκλογές τα ''μνημονιακά'' κόμματα έλαβαν 48.2% των ψήφων και τα ''αντιμνημονιακά'' 51.8% )
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ