2012-11-09 10:32:03
Φωτογραφία για Στην Καλαμαριά το Σάββατο ο Δημήτρης Χριστόφιας
Εκδήλωση αφιερωμένη στην Κύπρο, με επίτιμο καλεσμένο και κεντρικό ομιλητή τον Κύπριο Πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια, διοργανώνουν ο Δήμος Kαλαμαριάς, η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας και το Δίκτυο Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευκαιρία τόσο των 52 χρόνων από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, όσο και την Προεδρία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αύριο Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η έναρξη θα γίνει με τα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα: «Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου στα Κατεχόμενα», που θα τελέσει ο Κύπριος Πρόεδρος και χαιρετισμό – καλωσόρισμα του Δημάρχου Καλαμαριάς κ.Θεοδόση Μπακογλίδη.

Στις 20.00 ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας θα μιλήσει με θέμα: «Κυπριακό – Τελευταίες εξελίξεις» και θα τιμηθεί από την Κυπριακή παροικία.


Μετά το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσει, θα γίνει παράδοση της Προεδρίας του Δικτύου Πάφου – Αδελφοποιημένων Πόλεων της Ελλάδας από το Δήμαρχο Καλαμαριάς στο Δήμαρχο Κερκυραίων παρουσία του Κύπριου Προέδρου και επίτιμου δημότη Καλαμαριάς, Δημήτρη Χριστόφια.

Υπενθυμίζεται, πως στις 14 Νοεμβρίου 2009, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κύπριος Πρόεδρος, σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας – του οποίου είναι επίτιμος διδάκτωρ ο κ.Χριστόφιας - ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Καλαμαριάς και του παραδόθηκε το κλειδί της πόλης.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ