2012-11-09 11:37:22
Φωτογραφία για Βρυξέλλες: Ξενόπουλος από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι,
Ο θίασος του Ελληνικού Θεατρικού Εργαστηρίου («L' Αtelier Theatral Grec»),

Ερωτες, πάθη και επανάσταση στο έργο «Οι φοιτηταί» - διασκευή Τάσου Νυχά,

Μια διασκευή της γνωστής αστικής ηθογραφίας του Γρηγορίου Ξενόπουλου «Οι φοιτηταί» θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλλες από το Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι («L' Αtelier Theatral Grec») σε διασκευή και σκηνοθεσία του Τάσου Νυχά.

Μουσικοχορευτική παραγωγή, όπου οι φοιτητές και οι αρσακειάδες ζωντανεύουν την ταραχώδη εποχή των αρχών του 20ού αιώνα, με φόντο το περίφημο γλωσσικό ζήτημα και χώρο δράσης την Αθήνα εκείνης της εποχής. Ερωτεύονται, παθιάζονται, διαφωνούν, ενθουσιάζονται, απογοητεύονται, επανασταστούν με την ίδια ένταση και δίψα για ζωή που πάντα διακρίνει τη νεότητα.

Τα σκηνικά υπογράφει η Κριστιάν Γκιλμίν, τα κοστούμια η COSTHEA, τη μουσική ο Μάνος Νυχάς, τις χορογραφίες ο Φανούρης Τρικίλης . Την ομάδα των τεχνικών ήχου αποτελούν οι Φραγκίσκος Νικολιάν, Τριαντάφυλλος Σακαλίδης Μακιγιάζ: Αγαβνή Μπαγδικιάν, Βάσω Μαυροειδή. Οι κομμώσεις είναι της Αγγελικής Παναγιωτίδου και την αφίσα έκανε η Αναΐς Νικολιάν.


Πρωταγωνιστούν οι Σταύρος Αβδούλος, Απόστολος Ιωακειμίδης, Αγγελική Καλλιάνου, Λίτα Καλογεροπούλου, Αντώνης Καστρισιανάκης, Μαριάννα Κολυβά, Άννα Κωνσταντάτου, Αντώνης Λεοντίου, Πάνος Μιχαλέλης, Εύα Μπαξεβανίδη, Νικολέττα Σακαλίδου, Κίμων Σπανούδης, Νίκος Χατζούδης.

Παραστάσεις στο θέατρο De Lijsterbes στο Kraainem, Lijsterbessenbomenlaan 6 - 1950 Kraainem, στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου στις 20.15 και στις 18 Νοεμβρίου στις 18.15.

Πωλήσεις εισιτηρίων στον Περίπλου, rue Froissart no 115, 1040 Bruxelles, 02/230.93.35

Aναδημοσιευσα Από Bημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ