2012-11-09 14:30:18
Φωτογραφία για Οικονομικοί τρόποι για να ανακαινίσουμε το σπίτι μας
Ο χειμώνας έρχεται και το μετατρέπουμε σε μια όμορφη, ανανεωμένη και ζεστή φωλιά.

Μετά τις καλοκαιρινές μας διακοπές επιστρέφουμε κανονικά στην καθημερινότητα και στη ρουτίνα μας. Ο χειμώνας πάλι θα μας επισκεφτεί. Για να αλλάξουμε τη διάθεσή μας και να τον υποδεχτούμε με άλλη ψυχολογία, μπορούμε με απλές οικονομικές  λύσεις, να κάνουμε την αλλαγή που θα μας ζεστάνει τα κρύα βράδια του.

1. Αν  το σπίτι σας έχει να το δει μπογιατζής από τη μέρα που το κτίσατε και  οι τοίχοι σας έχουν μια μονοτονία και έχουν ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου, τότε μπορείτε να τους δώσετε ζωή με ένα φρεσκάρισμα. Επειδή τα χρήματα στις μέρες μας είναι «είδος προς εξαφάνιση»,  για να κάνετε οικονομία, μπορείτε εσείς να πάρετε τη βούρτσα και να γίνετε μπογιατζήδες. Μην φοβηθείτε να παίξετε με τα χρώματα. Άστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε.

2. Οικονομική λύση για να αλλάξετε το σπίτι σας είναι τα Wallpaper με τα οποία μπορείτε να τονίσετε ένα σημείο στο χώρο σας και αμέσως θα φανεί η αλλαγή. Υπάρχουν στην αγορά χιλιάδες είδη Wallpaper, ποιότητες, σχέδια και ότι φανταστείτε σε πολύ προσιτές τιμές.


3. Προσθέστε χαλί στο σαλόνι σας. Ανανεώνει το χώρο και δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μπορείτε να τοποθετήσετε χαλιά σε έντονα  χρώματα για να κάνετε τη διάφορα. Απλά προσπαθήστε να συνδυάσετε το χαλί με τα υπόλοιπα αντικείμενα του χώρου σας. Αν ψάξετε στην αγορά, θα βρείτε χαλιά σε πολύ καλές τιμές.

4. Πετάξετε τις παλιές σας κουρτίνες. Δώστε ζωή στο σπίτι σας με πολύ όμορφα υφάσματα, πολύχρωμα ή μονόχρωμα, με απλά  ή έντονα σχέδια, ανάλογα με το στυλ σας και συνδυάστε έτσι ώστε να ταιριάζουν  και να δένουν με το χώρο σας. Μπορείτε  να βρείτε υπέροχα υφάσματα σε πολύ προσιτές τιμές σε καταστήματα που εμπορεύονται υφάσματα για ρούχα ένδυσης.

5. Δημιουργήστε τους δικούς σας πίνακες. Η τεχνολογία σας δίνει τη δυνατότητα να εκτυπώσετε φωτογραφίες δικές σας ή αγαπημένων προσώπων σας σε καμβά σε ότι μέγεθος θέλετε, σε  πολύ χαμηλές τιμές. Βρείτε το χώρο που θέλετε να βάλετε έναν πίνακα, μετρήστε τις διαστάσεις και οι ειδικοί θα σας το ετοιμάσουν.

6. Αν ο καναπές σας έχει τα χρονάκια του και τα σημάδια του χρόνου άρχισαν να αφήνουν τα αποτυπώματα τους και τα οικονομικά σας δεν σας  αφήνουν να τον πετάξετε, τότε μπορείτε να το γδύσετε και να το ντύσετε με καινούργιο ύφασμα. Αν τα χρήματα δεν αρκούν για νέα ταπετσαρία τότε μπορείτε να προμηθευτείτε  έτοιμα ριχτάρια ή να αγοράσετε ύφασμα και να τα κάνετε οι ίδιοι.

7. Αγοράστε καινούρια μαξιλαράκια σε διάφορα χρώματα και σχέδια και συνδυάστε τα με την ταπετσαρία του καθιστικού σας. Αν έχετε παλιά μαξιλάρια τότε  ντύστε τα με φτηνά υφάσματα και αμέσως θα φανεί η αλλαγή στο χώρο σας .

8. Αν το πάτωμα σας έχει χάσει την αίγλη του και εσείς δεν μπορείτε πλέον να το βλέπετε  και θέλετε επειγόντως να το αλλάξετε, τότε μια πολύ καλή ιδέα και μη δαπανηρή είναι η επιλογή του Πατώματος - Δάπεδο Laminate. Στην αγορά υπάρχουν αμέτρητες επιλογές. Το πάτωμα  laminate είναι συνήθως φτιαγμένο από ένα συνδυασμό συνθετικών και φυσικών υλικών, το οποίο δίνει την αίσθηση του ξύλου ή της πέτρας. Εσείς πρέπει  να επιλέξετε το κατάλληλο για το χώρο σας .

9. Μπορείτε να κάνετε την αλλαγή στο χώρο σας με το να πετάξετε τα παλιά σας φωτιστικά και να πάρετε καινούργια. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε υπέροχα φωτιστικά σε απίστευτες τιμές για όλα τα γούστα, τα οποία θα κάνουν τη διαφορά και θα προκαλέσουν αίσθηση. Ψάξτε το και δεν θα χάσετε.

10. Γεμίστε τις άδειες γωνίες στο σαλόνι σας με μεγάλα διακοσμητικά βάζα σε διάφορα μεγέθη.  Επίσης τοποθετήστε μικρά διακοσμητικά αντικείμενα. Συμβουλή: συνδυάστε τα σωστά και μη βαρυφορτώσετε το χώρο σας. Λίγα κομμάτια θα αναδεικνύονται στο χώρο σας και θα τονίζουν τη λεπτομέρεια. Ψάξτε στην αγορά για οικονομικά διακοσμητικά αντικείμενα. Ψάχνοντας, σας έρχεται και η έμπνευση.

11. Γίνετε δημιουργοί! Πάρτε τα άδεια κουτιά από τα Δημητριακά σας , γεμίστε τα με παλιά περιοδικά και ότι άλλα χαρτιά έχετε έτσι ώστε να γίνουν σκληρά. Τοποθετήστε το ένα πάνω στο άλλο και δημιουργήστε τη βάση για ένα τραπεζάκι καθιστικού. Το μόνο που χρειάζεται να αγοράσετε είναι ένα κομμάτι πλεξιγκλάς για να τοποθετηθεί στην κορυφή σε ότι χρώμα και ότι διάσταση ταιριάζει στο χώρο σας.

Σωτήρης Γιαννακού, Interior Designer

http://www.elita.com.cy
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ