2012-11-09 16:17:07
Φωτογραφία για Σιγάλας: «Είχε ταυτότητα ο Ολυμπιακός»
Ο Ολυμπιακός δεν πήρε βοήθειες μόνο από τον Βασίλη Σπανούλη και τον Κώστα Παπανικολάου που βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα, αλλά και από άλλους παίκτες στη νίκη επί της Αρμάνι στο Μιλάνο, σύμφωνα με τον Γιώργο Σιγάλα.

Ο παλαίμαχος άσος της ομάδας του Πειραιά μίλησε στον στον Nova ΣΠΟΡ FM 94.6 και στάθηκε στην καλή άμυνα που έπαιξαν οι «ερυθρόλευκοι» που όπως είπε ήταν το «κλειδί» της τελικής επικράτησής τους.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σιγάλας:

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στο Μιλάνο: «Η ομάδα βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα επιθετικά, αλλά όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Η Μιλάνο έχει τρομερές μονάδες, αλλά σαν ομάδα δεν κάνουν τίποτα. Δεν έχουν συνοχή και στην άμυνα είναι τρομερά ελλιπείς. Ο Ολυμπιακός έπρεπε να κερδίσει και το έκανε. Η εμφάνιση και η νίκη του είναι πολύ σημαντικές για τη συνέχεια. Η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανής, ειδικά στην άμυνα
. Ο Ολυμπιακός πίεσε, ήταν σκληρός όπως και πέρυσι. Όταν έχεις μια ομάδα που έχει επιθετικό ταλέντο, αλλά δεν έχει προπονητική υποστήριξη και ταυτότητα και ο καθένας κάνει κάτι, όπως συμβαίνει στην Αρμάνι, δεν μπορείς να πάρεις τη νίκη. Οι μονάδες δεν παίρνουν τα παιχνίδια, αλλά η ομάδα. Δεν είναι ότι ο Σπανούλης και ο Παπανικολάου ήταν σε μεγάλη βραδιά, υπήρχε γενικώς μια διάθεση και ταυτότητα. Σε όποιον πήγε το παιχνίδι, η ομάδα τον υποστήριξε. Στα προηγούμενα ματς δεν υπήρχε αυτή η φιλοσοφία. Αυτό που έκανε χρόνια ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει τη διαφορά και φέτος για τον Ολυμπιακό».

Για τη σημασία της καλής άμυνας για τον Ολυμπιακό: «Η άμυνα δεν είναι μόνο θέμα διάθεσης. Ξεκινάμε από εκεί, αλλά πρέπει να ακολουθείς και κάποιους κανόνες. Πέρυσι στον Ολυμπιακό δεν υπήρχαν ρόλοι στην άμυνα, όλοι ήταν παντού και είχαν τρομερές αλληλοκαλύψεις, με τον Ντόρσεϊ να έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό το κομμάτι. Με την προσθήκη του Πάουελ, που δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός αλλά θα βοηθήσει, αν οι παίκτες δεν έχουν στο μυαλό τους ότι ‘είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης’, θα μπορέσουν να διεκδικήσουν περισσότερα πράγματα. Όλοι ξέρουν φέτος πώς παίζει ο Ολυμπιακός και ποιος είναι, οπότε τον αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη προσοχή».

Για τα σκαμπανεβάσματα των «αιωνίων»: «Θεωρώ πως τα σκαμπανεβάσματα δεν πρέπει να συνεχιστούν για τον Ολυμπιακό, γιατί έχει το ίδιο υλικό και ο προπονητής του παίζει πάνω-κάτω το ίδιο μπάσκετ με τον Ίβκοβιτς. Ο Παναθηναϊκός ακόμη χτίζεται κι έχει κάποια προβλήματα που σίγουρα τα ξέρουν οι αρμόδιοι. Αυτή τη στιγμή παίζει με μείον τρεις παίκτες: η περιφέρειά του έχει πρόβλημα αφού ο Διαμαντίδης δεν μπορεί να τα κάνει όλα, χρειάζεται μεγαλύτερη δυνατότητα στο περιφερειακό σκοράρισμα, ενώ χρειάζεται περισσότερη βοήθεια στον Σχορτσανίτη. Είναι θέμα των προπονητών και του προέδρου τι θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει βοήθεια από σημαντικούς παίκτες που τους πήρε, αλλά δείχνουν να μην μπορούν. Στην άμυνα δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά στην επίθεση δεν έχει καλή λειτουργία και δεν μπορείς να κερδίζεις συνέχεια με την ψυχή στο στόμα. Πίστευα πως η ομάδα επειδή ανανεώθηκε θα έχει περισσότερη δυναμική και διάθεση, αλλά δεν το βλέπω μέχρι τώρα».
Allinsports
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ