2012-11-09 20:55:52
Φωτογραφία για Αγώνας Ελλήνων και ξένων παλαιμάχων στο Παλέ !
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος  Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο διοργανώνουν αγώνα Ελλήνων και ξένων παλαιμάχων παικτών, οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στις ομάδες της πόλης.

Πρόκειται για θρυλικές μορφές του μπάσκετ, η παρουσία των οποίων συνέπεσε με τις ενδοξότερες στιγμές του αθλήματος, στη Θεσσαλονίκη, στις δεκαετίες του 1980 και του 1990. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Παλαί ντε Σπορ. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 5 ευρώ και μέρος των εσόδων θα διατεθούν στο Σύλλογο Φίλων Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρίες «Άγιος Δημήτριος», πρώην ΚΕΠΕΚ Αγίου Δημητρίου.

Στο παρκέ του Παλαί ντε σπορ θα πατήσουν για άλλη μια φορά ο Ρόι Τάρπλεϊ, ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ, ο Κένεθ Μπάρλοου, ο Ντέιβιντ Ρίβερς, ο Ρολάντο Μπλάκμαν, ο Μπίλι Βάρνερ, ο Μάικλ Τζόουνς, ο Χουάν Αντόνιο Μοράλες, ο Κλαούντιο Κολντεμπέλα, ο Μάριο Μπόνι, ο Λευτέρης Σούμποτιτς, ο Πέντραγκ Στογιάκοβιτς, ο Στηβ Μπάκναλ, ο Ντορόν Τζάμσι, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Γιώργος Μπαλογιάννης, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Νίκος Μπουτούρης, ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο Παναγιώτης Λιαδέλης, ο Νίκος Φιλίππου, ο Βασίλης Λυπηρίδης, ο Λευτέρης Κακιούσης, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, ο Χρήστος Τσέκος και ο Χρήστος Κωνσταντινίδης
. Την ομάδα των ξένων θα κοουτσάρουν ο Ντούσαν  Ίβκοβιτς και ο Σβι Σερφ, ενώ την ομάδα των Ελλήνων ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης το Επαγγελματικό Επιμελητήριο επέλεξε να εμπλακεί στη διοργάνωση ενός αθλητικού αγώνα διότι οι επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη συνολικά και στηρίζουν κάθε τι που την προάγει, τη βοηθάει να αναπτυχθεί και προσελκύει επισκέπτες.

«Οι επιτυχίες στα γήπεδα του μπάσκετ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 δημιούργησαν μια πολύ καλή ατμόσφαιρα στην κοινωνία της πόλης και η αισιοδοξία που υπήρχε μας βοήθησε όλους στη δουλειά και στη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης, ο οποίος παράλληλα διευκρίνισε ότι «στόχος της εκδήλωσης είναι να ξυπνήσουν ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι η κορυφή δεν είναι κάτι άπιαστο ούτε για τη Θεσσαλονίκη, ούτε για την Ελλάδα».

Όπως σημείωσε ο κ. Ζορπίδης η διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου πιστεύει πως το ένδοξο και πετυχημένο παρελθόν μπορεί να φωτίσει το ζοφερό παρόν και το σκοτεινό και αβέβαιο μέλλον. «Οι άνθρωποι που πέτυχαν μπορούν να μας δείξουν τους δρόμους και τους τρόπους για να πάμε καλύτερα. Να σηκωθούμε και να σταθούμε στα πόδια μας» επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΕΘ, ο οποίος ταυτόχρονα υπενθύμισε πως «όλοι αυτοί οι Έλληνες και ξένοι παίκτες φόρεσαν τη φανέλα ομάδων που προέρχονταν από μια μικρή ευρωπαϊκή χώρα με ελάχιστες επιδόσεις στο πεδίο του πρωταθλητισμού κι όμως ανάγκασαν την Ευρώπη να υποκλιθεί».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος Χρήστος Κωνσταντινίδης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένο αγώνας αποτελεί συνέχεια των εκδηλώσεων που οργανώνει ο Σύλλογος σε όλη την Ελλάδα. «Για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ο Σύλλογος ήθελε να κάνει οπωσδήποτε έναν αγώνα στο Παλαί ντε σπορ» υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντινίδης, ο οποίος παράλληλα εξήγησε ότι η συνεργασία με το ΕΕΘ στοχεύει στο να γίνει η διοργάνωση με τον καλύτερο και πληρέστερο δυνατό τρόπο, αλλά και να καταστεί δυνατή η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων βετεράνων στον αγώνα. 

basketplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟ: Νοκ άουτ ο Τοτσέ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟ: Νοκ άουτ ο Τοτσέ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ