2012-11-09 23:14:03
Φωτογραφία για Έντονη δυσαρέσκεια των δικαστών για τη μείωση των αποδοχών τους
Δια στόματος της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλικής Θάνου, ο δικαστικός κόσμος εκφράζει «την εντονότατη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του», τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της πλειοψηφίας του κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την επιβολή των νέων και σε τόσο υψηλό ποσοστό -άνω του 20%- μειώσεων στο συνταγματικά κατοχυρωμένο μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών.

Μισθολόγιο, το οποίο υπέστη συνολικό ποσοστό περικοπών άνω του 60%, αγνοώντας τόσο το γεγονός ότι έτσι παραβιάζεται το Σύνταγμα, αλλά και ότι καθίσταται πλέον προβληματική η άσκηση των καθηκόντων των δικαστικών λειτουργών, προσέθεσε η πρόεδρος της ΕΔΕ.

Παράλληλα, η κ. Θάνου, απευθυνόμενη στην εκτελεστική εξουσία υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, ότι πρέπει να καταστεί σαφές στην εκτελεστική εξουσία ότι «δεν πρέπει να θεωρήσει ότι το ζήτημα "έκλεισε" με την ψήφιση των μέτρων».

Ακόμη, η πρόεδρος ανέφερε ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί όλων των κλάδων θα είμαστε έτοιμοι, μετά από μερικές ημέρες, για να ενεργοποιήσουμε και άλλα μέσα αντίδρασης, κατά της υποβάθμισης του κύρους της Δικαιοσύνης και κατά της προσπάθειας υπαλληλοποίησης των δικαστών».

Τέλος, η πρόεδρος της ΕΔΕ σημείωσε ότι «το ζήτημα είναι θεσμικό και όχι οικονομικό».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ