2012-11-09 23:45:25
Φωτογραφία για Παναθηναϊκός - Κίμκι 67-79
Ενας απογοητευτικός Παναθηναϊκός ηττήθηκε δίκαια μέσα στο ΟΑΚΑ από την... Κίμκι με 79-67.

Δυσκολεύει πλέον η υπόθεση-πρόκριση για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη που υπέστη καθίζηση στην τελευταία περίοδο.

Αποντος ο Διαμαντίδης!

Ετσι κρίθηκε

Από όσα είδαμε στο πρώτο δεκάλεπτο δεν προμήνυε τη θύελλα που θα επακολουθούσε στο ΟΑΚΑ στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο και να σκοράρει και να παίξει καλή άμυνα και να εκμεταλλευτεί τον όγκο του Σχορτσανίτη.

Οι πράσινοι προηγήθηκαν με 23-17 και μέσα στο δεύτερο δεκάλεπτο εκτόξευσαν τη διαφορά στους 10 πόντους (34-24) δείχνοντας ότι είναι τα αφεντικά του ματς. Επρόκειτο όμως για φενάκη διότι κάπου εκεί οι ευχάριστες ειδήσεις για τον Παναθηναϊκό τελείωσαν.

Οταν ο Σόφο τραβήχθηκε στον πάγκο και ο Μασιούλις άρχισε να αστοχεί, σημείο αναφοράς στην επίθεση δεν υπήρχε για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Ο Πεδουλάκης ματάιως περίμενε βοήθεια από τον Διαμαντίδη, η Κίμκι ψαλίδισε τη διαφορά με ηγέτη τον Πλάνινιτς και τα μαύρα σύννεφα άρχισαν να μαζεύονται πάνω από το ΟΑΚΑ.


Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός κράτησε (46-44, 52-51, 58-58) αλλά το περιορισμένο ροτέισον, ο ανεξήγητος φόβος για μία μάλλον μέτρια άμυνα όπως η Κίμκι και το άγχος τον νίκησαν ολοκληρωτικά στην τέταρτη. Η Κίμκι πήρε θάρρος, βρήκε πολλά ελεύθερα σουτ (με τον Κόπονεν να κάνει μεγάλη ζημιά) και από τη στιγμή που δημιούργησε διαφορά (58-66) η μάχη κρίθηκε. Οι πράσινοι σκόραραν με μεγάλη δυσκολία πια και μοιραία ηττήθηκαν αφού στο τέλος δεν είχαν την απαραίτητη ψυχολογία για να επιστρέψουν.

Σταρ

Ο δίμετρος πλέι μέικερ Ζόραν Πλάνινιτς βοήθησε αποφασιστικά τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έδωσε το δικαίωμα στον Κροάτη να παίξει όπως εκείνος ήθελε και ο σταρ της Κίμκι δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη.

Απογοήτευση

Θα πρέπει να κανείς να γυρίσει πολύ πίσω για να βρει τόσο κακό παιχνίδι στην Ευρωλίγκα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έμεινε άποντος. Περισσότερο εξέπληξε αρνητικά το ότι δεν μπόρεσε να βοηθήσει ούτε αμυντικά ούτε δημιουργικά. Φυσικά άπαντες δικαιούνται και ένα κακό βράδυ.

Σχόλιο

Πόσα χρόνια αλήθεια είχαν να ακουστεί αποδοκιμασίες στο κλειστό του ΟΑΚΑ; Πάρα πολλά. Ο κόσμος προφανώς δεν ενοχλήθηκε από την ήττα αλλά από την κάκιση απόδοση στο τέταρτο δεκάλεπτο διάστημα κατά το οποίο ο Παναθηναϊκός παρουσίασε σημάδια διάλυσης. Οι Κυπελλούχοι έχουν ποιότητα ατομικά αλλά προς το παρόν στερούνται ομαδικής χημείας. Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι στα τελευταία τρία ματς παίζει ολοένα και χειρότερα.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-38, 58-58, 67-79

Παναθηναϊκός: Μπράμος 6, Πάνκο 1, Ματσιούλις 11(3), Ούκιτς 13(2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Κίτσεν 8, Σκορδίλης 4, Σχορτσανίτης 12.

Χίμκι: Ογκουστίν 4, Φριντζόν 10(1), Κόπονεν 12(2), Λόντσαρ 14, Ρίβερς 2, Μόνια 4, Κοστόφ, Ζουκανένκο 2, Πλάνινιτς 18(1), Ντέιβις 13, Νίλσεν.
contra
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ