2012-11-10 11:03:09
Φωτογραφία για Στην έξοδο 27.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου - Ποιοι κινδυνεύουν σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια
Ετοιμη είναι η λίστα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τους υπαλλήλους που θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν το Δημόσιο βάσει του νόμου που ψηφίστηκε την Τετάρτη. Εντός του έτους φεύγουν 2.000. Μέχρι το τέλος του 2013 άλλοι 25.000 θα βρεθούν στην έξοδο, αναφέρει το ethnos.gr, ενώ περισσότεροι από 100 υπάλληλοι σε Δήμο Πατρέων και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, κινδυνεύουν με άμεση απόλυση.

Η συμφωνία κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει τη διαθεσιμότητα 2.000 εργαζομένων μέχρι το τέλος του χρόνου και 25.000 εντός του 2013. Προσληφθέντες εκτός ΑΣΕΠ, απόφοιτοι λυκείου, διοικητικό προσωπικό και οι αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου μπαίνουν στο στόχαστρο.

Υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, απόφοιτοι λυκείου και διοικητικών καθηκόντων που έχουν επιλεγεί στις θέσεις που υπηρετούν εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, των οποίων θα καταργηθούν οι θέσεις, θα αποτελέσουν τη δεξαμενή των «διαθεσίμων» υπαλλήλων που θα δουν την πόρτα εξόδου από το Δημόσιο, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή.


Η συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας έχει ως στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του χρόνου (επίορκοι και «διαθέσιμοι») και 25.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο μέχρι τα τέλη του 2013. Οι υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για έναν χρόνο, αμειβόμενοι με το 75% των αποδοχών και εάν δεν έχουν μετακινηθεί σε άλλη θέση εντός του 12μήνου, θα απολυθούν.

Πάτρα: Κινδυνεύουν με άμεση απόλυση υπάλληλοι του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Ξεπερνούν τους εκατό οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που άμεσα θ' απολυθούν στη Πάτρα, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγραφή που έχουν κάνει τα συνδικαλιστικά σωματεία στον Δήμο Πατρέων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κατατείνουν στο εξής συμπέρασμα:

- Στον Δήμο Πατρέων κινδυνεύουν 64 εργαζόμενοι με μόνιμη σχέση εργασίας, ωστόσο ο αριθμός αυτός αναμένεται ν' αυξηθεί καθώς στις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι πιθανόν να εμπίπτουν και άλλες περιπτώσεις υπαλλήλων.

- Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι 45 οι εργαζόμενοι που απειλούνται και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Οι υπάλληλοι αυτοί θα πάρουν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, προθεσμία δέκα ημερών για να φύγουν από τις θέσεις τους.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φορτίστε από το… αφτί!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φορτίστε από το… αφτί!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ