2012-11-10 19:36:53
Φωτογραφία για BENIZΕΛΟΣ: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ
Κουβέλης: Δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε 

Μήνυμα με αποδέκτες στο εξωτερικό και στο εσωτερικό της χώρας στέλνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του στο «Έθνος» της Κυριακής. 

 Πρώτος αποδέκτης είναι οι δανειστές καθώς ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι «η χώρα βρίσκεται σε οριακό σημείο. Τώρα χρειαζόμαστε την άμεση και ειλικρινή ανταπόκριση των εταίρων μας προκειμένου να αλλάξει το διεθνές κλίμα.... Οποιαδήποτε καθυστέρηση ή αμφιθυμία, αυτή τη στιγμή, σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν λειτουργεί μόνο εναντίον της Ελλάδας αλλά και εναντίον άλλων χωρών που βρίσκονται σε προγράμματα προσαρμογής και της Ευρωζώνης συνολικά».

Απευθυνόμενος, δε, στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως «σε αυτή την δύσκολη διεθνή διαπραγμάτευση, το έθνος πρέπει να είναι ενωμένο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο μικροκομματικού ή συγκυριακού υπολογισμού. Πρέπει να κλείσει αυτή η δραματική φάση της δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής αβεβαιότητας για να μπορέσουμε να έχουμε αποτελέσματα στην εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, δηλαδή στην εφαρμογή του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας».


Κουβέλης: Δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε  

 Στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας να διαφωνούμε εκεί που χρειάζεται, είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» της Κυριακής.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς αφήνει δε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει η ΔΗΜΑΡ, με πολιτικά στελέχη, στην κυβέρνηση, σημειώνει, όμως, ότι «οι όποιες αλλαγές πρέπει να στοχεύουν στην αποτελεσματικότητα». 

Τονίζει, πάντως, ότι αυτήν την ώρα δε απασχολεί τέτοιο θέμα τη ΔΗΜΑΡ, ενώ εκφράζει την ευχή να μην επηρεάσει την κυβερνητική λειτουργία η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ασκεί έντονη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητά εκλογές «χωρίς να το πιστεύει, να το θέλει, ή εν τέλει να το αντέχει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ