2012-03-22 23:26:07
Φωτογραφία για Ιρλανδία: Ενδεχόμενο έκδοσης κρατικού ομολόγου για εξυπηρέτηση δόσης του χρέους
Η Ιρλανδία εξετάζει πλέον τον διακανονισμό εξυπηρέτησης οφειλόμενου χρέους ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχει λάβει την μορφή δόσης χρεωστικού γραμματίου το οποίο λήγει την επόμενη εβδομάδα, μέσω της έκδοσης πολυετούς κυβερνητικού ομολόγου.

Η σχετική πρόθεση της Ιρλανδικής κυβέρνησης διαφαίνεται μέσα από δηλώσεις του υπουργού οικονομικών της χώρας την περασμένη Πέμπτη.

Το κυβερνητικό ομόλογο θα διευκολύνει την κυβέρνηση καθώς θα καθυστερήσει την πληρωμή η οποία επίκειται στο τέλος του μήνα δίχως να απαιτείται η άντληση χρημάτων απευθείας από τα κρατικά ταμεία.

Ακόμη, αναμένεται να μειωθεί η πολιτική πίεση προς την κυβέρνηση η οποία θα προέλθει από νέα μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Διαπραγματευόμαστε πλέον με τις Ευρωπαικές Αρχές, και κυρίως με την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα σχετικά με την δόση των 3,06 δις ευρώ... και αν αυτή μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω της έκδοσης πολυετούς ομολόγου της Ιρλανδικής κυβέρνησης’’ δήλωσε ο υπουργός οικονομικών Michael Noonan στο ιρλανδικό κοινοβούλιο.


Το Δουβλίνο- μέσω πολύμηνης εκστρατείας- έχει επιδιώξει να βρεί λύσεις στην μείωση του κόστους της διάσωσης των τραπεζών της χώρας.

Έτσι, προσπαθεί να αναχρηματοδοτήσει το χρέος που έχει συσσωρευτεί με την μορφή δόσεων συνολικής αξίας 30 δις ευρώ μέσω έκδοσης κυβερνητικών ομολόγων.

Στην περίπτωση που επιτευχθεί συμφωνία για την δόση των 3,1 δις ευρώ που λήγει στις 31 Μαρτίου θα δοθεί μεγαλύτερος χρόνος στην ιρλανδική κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί τις υπόλοιπες δόσεις των χρεωστικών γραμματίων. Pentapostagma
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ