2012-11-11 08:14:56
Φωτογραφία για ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΩΔΥΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ
Με συγκεντρώσεις, κινητοποιήσεις και πορείες στο κέντρο συνεχίζονται και αυτή την Κυριακή οι δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων απέναντι στα επώδυνα μέτρα.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί εργαζόμενοι στους δήμους  κατά των μέτρων λιτότητας, αλλά και κατά του προϋπολογισμού που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Τα απορριμματοφόρα θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια τουλάχιστον έως τη Δευτέρα με τα σκουπίδια να γεμίζουν ξανά τους δρόμους της Αθήνας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συμμετάσχει επίσης στην κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, ενώ δεσμεύεται να συμμετάσχει και σε όλες τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων που θα ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα «με στόχο την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου». 

Επίσης, την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι, συνεδριάζει εκτάκτως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, προκειμένου να συζητήσει τον προϋπολογισμό του 2013 και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων με βάση τις προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου. Μετά τη συνεδρίαση, αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα επιδώσει την απόφαση στον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη, και στα πολιτικά κόμματα.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στόχος είναι «η κάθοδος των εργαζομένων της περιφέρειας στην Αθήνα, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα απάνθρωπα και εξοντωτικά μέτρα και το σχέδιο της συγκυβέρνησης για τις επικείμενες απολύσεις, αλλά και για την οικονομική επιτροπεία στους δήμους, που κρύβει απολύσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών, νέα μείωση μισθών και αύξηση φόρων στους πολίτες».

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 μ.μ. στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εξήγγειλε για την προσεχή Τρίτη, 13 Νοεμβρίου η ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αντίθεσή της για τις διατάξεις σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε προχθές στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 11/11  5 μ.μ.- ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης καλεί τον κόσμο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης!

Οι ζωές μας δεν χωράνε στα μέτρα τους και τους προϋπολογισμούς τους! Όλοι και όλες στους δρόμους, αναφέρει σε ανακοίνωση του.

Η μνημονιακή τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά ευρισκόμενη σε εμφανή κρίση και αποσταθεροποίηση οδηγεί την χώρα και τον λαό σε διαδοχικά αδιέξοδα κατεδαφίζοντας ταυτόχρονα κάθε έννοια δημοκρατίας, με μοναδικό σχέδιο και αποτέλεσμα: την χωρίς τέλος λιτότητα για τον κόσμο της εργασίας και την κοινωνική πλειοψηφία, την αρπαγή του δημόσιου πλούτου, την διάλυση του κοινωνικού κράτους, την πλήρη χρεοκοπία της κοινωνίας.

Μετά την, οριακής πλειοψηφίας μόλις 153 βουλευτών, ψήφιση του 3ου και σκληρότερου μνημονίου και την πασιφανή έλλειψη κοινωνικής νομιμοποίησης η κυβέρνηση Σαμαρά ετοιμάζεται τώρα να περάσει τον αντίστοιχο προϋπολογισμό την Κυριακή 11 Νοέμβρη. Θα τους σταματήσουμε!

Καλούμε όλο τον λαό να συνεχίσει να εκφράζει την οργή και την διαμαρτυρία του με την μεγαλειώδη παρουσία του στις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια σε όλη την χώρα. Να απαιτήσει την δημοκρατική ανατροπή αυτής της πολιτικής και της κυβέρνησης και την προώθηση μιας εναλλακτικής λύσης εξόδου από την κρίση σε όφελος της κοινωνίας και της χώρας. Να μιλήσει ο λαός!

Όλοι/ες στους δρόμους! Να φύγουν τώρα κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια, καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ