2012-11-11 17:06:16
Φωτογραφία για Άλλα ήθη: Παραιτήθηκε ο γενικός διευθυντής του BBC για ένα λάθος ρεπορτάζ
Ο Τζορτζ Εντγουίσλ παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού διευθυντή του BBC εξαιτίας ενός λανθασμένου ρεπορτάζ της εκπομπής «Newsnight» για υπόθεση παιδεραστίας.

Στο εν λόγω ρεπορτάζ, κατηγορήθηκε λανθασμένα για εμπλοκή σε υπόθεση παιδεραστίας στην Ουαλία το πρώην στέλεχος των Συντηρητικού κόμματος επί Μάργκαρετ Θάτσερ, ο λόρδος ΜακΑλπάιν. Η παραίτηση του Εντγουίσλ επιβάρυνε ακόμη περισσότερο το αρνητικό κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες για το BBC, το οποίο φέρεται να προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο ενός από τους διασημότερους παρουσιαστές του, του εκλιπόντος Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά δεκάδες παιδιά.

«Αποφάσισα ότι το πιο έντιμο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να παραιτηθώ» ανέφερε ο Εντγουίσλ σε δήλωσή του που μεταδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ είχε προηγηθεί η δημόσια συγγνώμη του BBC για την μετάδοση της εκπομπής. Ο Τζορτζ Εντγουίσλ ανέλαβε γενικός διευθυντής του BBC στις 17 Σεπτεμβρίου και παρέμεινε στο πόστο του μόλις 54 ημέρες και έγινε μετά την παραίτησή του ο πρώτος γενικός διευθυντής του καναλιού που παρέμεινε σε αυτή τη θέση για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ