2012-11-11 17:16:59
Φωτογραφία για Βρήκε τον «τυπάρα» του ο Ατρόμητος, 1-0 τον Πανιώνιο!
Τον δικό του... τυπάρα βρήκεο Ατρόμητος, καθώς με το δεύτερο γκολ του Θανάση Καραγκούνη σε ισάριθμα ματς, πήρε το τρίποντο στο αθηναϊκό ντέρμπι με τον Πανιώνιο (1-0).

Καλύτεροι οι Περιστεριώτες, επικράτησαν δίκαια και μείωσαν τη διαφορά από τον αντίπαλό τους στον έναν βαθμό.

Ποτέ στη μέχρι τώρα θητεία του στο «αστέρι» δεν είχε πετύχει δύο γκολ σε μία σεζόν. Τα έβαλε όμως σε διαδοχικά ματς, δίνοντας έξι πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του και δικαιωμάτικά μπορεί να νιώθει ο ήρωας του μήνα στο Περιστέρι. Ο Ατρόμητος βρίσκει τον δικό του «τυπάρα» στο πρόσωπο του Θανάση Καραγκούνη και δείχνει να ανεβάζει στροφές έπειτα από ένα δίμηνο στο οποίο πέρασε δύσκολα. Διότι σήμερα, εκτός από τους βαθμούς που κατέκτησε, ευχαρίστησε διπλά και τους οπαδούς του. Τόσο λόγω της νίκης στο πάντα ιδιαίτερο ματς με τον Πανιώνιο, όσο και με την καλή συνολικά εμφάνισή του.

Οι συνθήκες πριν την έναρξη του αθηναϊκού ντέρμπι προμήνυαν ότι θα βλέπαμε καλό παιχνίδι
. Γλυκός καιρός, αρκετός κόσμος στο γήπεδο του Περιστερίου και μάλιστα και παρουσία οπαδών του Πανιωνίου (περίπου 350), ομάδες με αρκετούς νεαρούς, αλλά και γηγενείς παίκτες. Κυανόλευκοι και κυανέρυθροι δικαίωσαν στο έπακρο τις προσδοκίες και κράτησαν σε εγρήγορση τους περίπου 4.000 ανθρώπους που βρέθηκαν στα Δυτικά Προάστια.

Το πρώτο ημίχρονο μπορεί να μην είχε... άπειρες φάσεις, είχε όμως τόσες ώστε δικαιωματικά να χαρακτηρίζεται γεμάτο. Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω, σημειώθηκε ένα γκολ, χάθηκαν δύο ευκαιρίες και δύο φορές... τραντάχτηκαν τα δοκάρια. Σε αυτό το πρώτο 45λεπτο, ο Ατρόμητος ήταν πολύ ανώτερος του Πανιωνίου. Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση του τελευταίου διμήνου και ανάλογη (ίσως και πιο γεμάτη) με αυτή στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς απείλησε μόλις στο 2' με τον Δημούτσο να αποτυγχάνει να νικήσει τον Περιστερίδη από κοντινή απόσταση. Ακολούθησε ένα εικοσάλεπτο χωρίς «αχ» από τους φίλους των δύο ομάδων, αλλά στο 26' είχαμε το πρώτο δοκάρι.

Ο Δημούτσος έκλεψε στη μεσαία γραμμή, έβγαλε την κάθετη προς τον Γκαρσία και έπειτα από... περιπέτειες η μπάλα βρέθηκε στο πόδι του Καραμάνου, ο οποίος από πλάγια θέση και έχοντας δει τον Περιστερίδη εκτός τέρματος, επιχείρησε εξαιρετικό πλασέ, αλλά για κακή του τύχη βρήκε δοκό και όχι δίχτυ. Δύο λεπτά αργότερα, όμως, η υπεροχή του Ατρομήτου μετουσιώθηκε και σε γκολ. Ο Κούκι έγινε δημιουργός και ο Καραγκούνης εκτελεστής, καθώς το τελείωμά του στο τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα ήταν άψογο.

Αφού πια βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο Πανιώνιος αφυπνίστηκε και άρχισε να ισορροπεί. Στην πρώτη του, μάλιστα, μεγάλη ευκαιρία, έφτασε μια ανάσα με το 1-1. Τελικά, οι Νεοσμυρνιώτες ισοφάρισαν, αλλά όχι το σκορ. Τα δοκάρια. Η κεφαλιά του Αυλωνίτη στις καθυστερήσεις χτύπησε στην αριστερή δοκό του Ιτάνζ κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε χωρίς να αλλάξουν οι ισορροπίες.

Αγνώριστος Πανιώνιος, εύκολα οι γηπεδούχοι

Θα περίμενε κανείς ότι λόγω της ανάγκης να βρει γκολ, αλλά και με δεδομένη τη φρεσκάδα που βγάζει σαν ομάδα σε κάθε φετινό παιχνίδι, ο Πανιώνιος θα πίεζε τον Ατρόμητο στο δεύτερο 45λεπτο. Φευ... Οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν με επιτυχία στην πίεση των παικτών του Μπάγεβιτς με αποτέλεσμα να φτάσουν ελάχιστες φορές στα καρέ του Ιτάνζ και να μην απειλήσουν ούτε μία τον Καμερουνέζο. Κάτι που αυτομάτως σήμαινε ότι στον Ατρόμητο αρκούσε να κρατήσει το προβάδισμα για να πανηγυρίσει την κατάσταση του τριπόντου. Οπως και έκανε, δημιουργώντας παράλληλα μια-δυο καλές ευκαιρίες για να καθαρίσει τη μπουγάδα μια ώρα νωρίτερα.

Οι Περιστεριώτες έκαναν το δύο στα δύο στα ισάριθμα ματς που διεξήχθησαν στο Περιστέρι, πλησίασαν τον Πανιώνιο στον έναν πόντο και «έφτιαξαν» ακόμα περισσότερο την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας. Όσο για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, όσο φιλότιμη προσπάθεια και αν κατέβαλε, φάνηκε ότι της έλειψαν πολύ οι έμπειροι και πολύτιμοι Καμπάνταης και Μενδρινός. Στα δυσάρεστα του αγώνα ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου, καθώς το ιατρικό τιμ του Πανιωνίου δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο χιαστών... Περαστικά!
goal24news
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (0-0) α μέρος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΠΑΟΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (0-0) α μέρος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ