2012-03-23 00:22:55
Φωτογραφία για Parking Defenders: Αλλάξτε τον τρόπο που ψάχνετε πάρκινγκ
Τέλος στην ατέλειωτη αναζήτηση πάρκινγκ στα μεγάλα αστικά κέντρα υπόσχεται να δώσει μια νέα εφαρμογή για smartphones, το Parking Defenders.

Οι χρήστες του Parking Defenders δημιουργούν μια κοινότητα που μοιράζεται τις θέσεις πάρκινγκ. Ετσι κάθε χρήστης, όταν ψάχνει να βρει μία ελεύθερη θέση πάρκινγκ αντί να κάνει ατέλειωτες βόλτες με το αυτοκίνητό του, βλέπει μέσω της εφαρμογής ποιοι χρήστες πρόκειται να ξεπαρκάρουν από την περιοχή που τον ενδιαφέρει και παίρνει τη θέση κάποιου από αυτούς. Στη συνέχεια, όταν πρόκεται να ξεπαρκάρει ο ίδιος, ενημερώνει την εφαρμογή προκειμένου πριν αφήσει τη θέση του ελεύθερη να την προσφέρει σε κάποιον άλλο χρήστη.

Πιο αναλυτικά, η εφαρμογή έχει δύο κύριες λειτουργίες: την προσφορά και την αναζήτηση θέσης πάρκινγκ. Ο χρήστης που προσφέρει μία θέση ονομάζεται Defender και ο χρήστης που αναζητεί θέση ονομάζεται Seeker. Ο Defender όταν πρόκειται να προσφέρει τη θέση του ορίζει την ακριβή τοποθεσία που έχει παρκάρει καθώς και την ώρα κατά την οποία θα αποχωρήσει
. Την ίδια στιγμή, οι Seekers που αναζητούν θέση στη γύρω περιοχή ειδοποιούνται ότι υπάρχει μία θέση διαθέσιμη και μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για αυτή. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι διασφαλίζεται η ιδιωτικότητα του Defender καθώς κανένας δε βλέπει την ακριβή τοποθεσία της θέσης του παρά μόνο ο Seeker που ο Defender θα επιλέξει να δώσει τη θέση του. Μόλις, λοιπόν, ο Seeker γίνει αποδεκτός από τον Defender βλέπει οδηγίες πώς να φτάσει στην τοποθεσία του Defender και να πάρει τη θέση του. Η συναλλαγή ολοκληρώνεται με αμοιβαία αξιολόγηση των δύο χρηστών ώστε οι χρήστες που χρησιμοποιούν σωστά την εφαρμογή να ανταμείβονται.

Οι δημιουργοί του Parking Defenders (Κώστας Αρκάδας, Γιάννης Κατσιώτης, Νίκος και Όθωνας Αντωνίου), τέσσερις νέοι Έλληνες προγραμματιστές που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα, συνέλαβαν την ιδεά της δημιουργίας της εφαρμογής όταν ένας από αυτούς γλίτωσε απο πολύωρη αναζήτηση πάρκινγκ παίρνοντας τη θέση που άφηνε ο πατέρας του από τύχη. Η ομάδα διακρίθηκε για την ιδέα το Νοέμβρη του 2011 στο διαγωνισμό Aegean Startups που είχε ως έπαθλο μια χορηγία από το ΤΑΝΕΟ.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Android, Windows Phone και iPhone. Αν λοιπόν θέλετε κι εσείς να μετατρέψετε τον εφιάλτη του πάρκινγκ σε παιχνίδι δεν έχετε παρά να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στο smatphone σας. Οι Defenders σας περιμένουν!

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές φωτογραφίες της νέας εφαρμογής:
gugoo.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
>
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
>
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ