2012-03-23 00:18:05
Φωτογραφία για H Alpha Bank και η Visa Europe φέρνουν στην Ελλάδα τις contactless αγορές
H Alpha Bank και η Visa Europe πραγματοποίησαν την Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012, την πρώτη contactless συναλλαγή στην Ελλάδα, με την Alpha Bank Enter Visa payWave.

Η νέα τεχνολογία που παρουσιάσθηκε, θα επιτρέπει την πληρωμή για αγορές μικρών ποσών, έως

20 ευρώ, χωρίς την εισαγωγή κάρτας στο τερματικό της επιχειρήσεως ή την πληκτρολόγηση του Προσωπικού Μυστικού Αριθμού (ΡΙΝ), ανοίγοντας έτσι, τον δρόμο για τις μελλοντικές εξελίξεις των ηλεκτρονικών πληρωμών και στη χώρα μας.

Η τεχνολογία contactless βασίζεται στην ασύρματη τεχνολογία μικρής εμβέλειας “Near Field

Communications” (NFC), η οποία επιτρέπει στο ειδικό τερματικό να διαβάσει το σήμα από την κάρτα Visa, όταν αυτή τοποθετείται σε απόσταση πέντε (5) εκατοστών, και να ολοκληρώσει τη συναλλαγή μέσω ενός ασφαλούς δικτύου, σε χρόνο λιγότερο του ενός (1) δευτερολέπτου.

Από την πλευρά του ο καταναλωτής, για να πληρώσει το ποσό, πρέπει απλώς να κρατήσει την κάρτα του, πιστωτική ή χρεωστική, μπροστά από το τερματικό για ελάχιστα δευτερόλεπτα: δεν δίδει την κάρτα του στον υπάλληλο, δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσει τον Προσωπικό Μυστικό Αριθμό (ΡΙΝ) και έτσι η συναλλαγή ολοκληρώνεται πολύ γρήγορα, χωρίς το κόστος διαχειρίσεως μετρητών και “ψιλών”, και με απόλυτη ασφάλεια.


Η νέα τεχνολογία είναι ιδανική για πληρωμές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου και του Μετρό, σε χώρους σταθμεύσεως, κινηματογράφους, θέατρα, μικρά καφέ, fast foods και γενικά, οπουδήποτε οι συναλλαγές είναι μικρής αξίας και η ταχύτητα στην εξυπηρέτηση έχει μεγάλη σημασία.
pcnea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ