2012-11-11 19:10:26
Φωτογραφία για Με το απόλυτο στο ΟΑΚΑ
Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας και μάλιστα διεύρυνε τη διαφορά από τον 3ο Πανιώνιο στους πέντε βαθμούς καθώς κέρδισε τον Πλατανιά με 2-0 στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το απόλυτο σε ότι αφορά την συγκομιδή βαθμών στο γήπεδο του αλλά και πάλι "ίδρωσε" για να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα.

Αυτή τη φορά το έκανε από τα έντεκα μέτρα και μάλιστα τη δεύτερη φορά. Το πρώτο πέναλτυ το κέρδισε ο Κίτσιου (πήρε τη θέση του Γκαρσία που δεν μπόρεσε να αγωνιστεί) στο 45΄ αλλά ο Αθανασιάδης δεν κέρδισε τον Κηπουρό και έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους όπου ο Πλατανιάς προσπάθησε να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις και με τους γηπεδούχους να έχουν χάσει μια μεγάλη ευκαιρία με σουτ του Κίτσιου από το σημείο του πέναλτυ.  Ο Δώνης θέλοντας να δώσει λύσεις στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας με την έναρξη του δευτέρου μέρους πέρασε τον Λίνο στη θέση του Κίτσιου ενώ  στο 61΄ ο Παναγιωτούδης πήρε τη θέση του τραυματία Πέλκα
. Όμως η ομάδα του Χατζηνικολάου καλά στημένη με ευκολία κρατούσε μακριά από την εστία της τους παίκτες του ΠΑΟΚ μέχρι που φτάσαμε στο 67'. Έγινε το γέμισμα και ο Ποτουρίδης όπως έδειξε και το ριπλέι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι και ο Αρετόπουλος για δεύτερη φορά έδειξε την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά εκτελεστής ήταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που ευστόχησε και γιόρτασε με αυτό τον τρόπο την 300η του συμμετοχή σε αγώνα πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ απελευθερωμένος από το άγχος θέλησε να ψάξει και το 2ο γκολ και ήρθε στο 73΄ όταν ο Σαλπιγγίδης από τα αριστερά έδωσε ωραία πάσα στον Λίνο που με πλασέ έκανε το 2-0. Ο Χατζηνικολάου φρέσκαρε την επίθεση με Γιακουμάκη, Μαρτσάκη και Νασλίδη με τον τελευταίο να νικιέται από τον Χακόμπο στο 83΄σε μια φάση όπου αν ο Πλατανιάς μείωνε θα αποκτούσε νέο ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε στο τέλος να κάνει το 3-0 με τον Σταφυλίδη αλλά ο Κηπουρός έκανε άλλη μια σπουδαία απόκρουση. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ ανακουφισμένους όπως και τον Δώνη και με τους ανθρώπους του Πλατανιά να κρατούν την καλή εμφάνιση που όμως δε συνοδεύτηκε με νίκη. Άξιο αναφοράς και το πανό που σηκώθηκε πριν  από την έναρξη του αγώνα και αφορούσε τον Κοντρέρας που θα βρεθεί σε δεκαπέντε μέρες ως αντίπαλος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τη φανέλα του Ολυμπιακού. 

Το φιλμ του αγώνα

Γκολ

67΄ 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτυ του Σαλπιγγίδη. Ο Ποτουρίδης σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι

73΄ 2-0 με πλασέ του Λίνο μετά από ωραία πάσα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη

Φάσεις

11' Σουτ από καλή θέση από τον Μαραγκουδάκη, η μπάλα περνά άουτ

17' Καλή κίνηση του Κάλαϊτζιτς που έκανε το πλασέ αλλά ο Χακόμπο έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα

19΄ Εκτέλεση φάουλ του Ουκάρ, μπλοκάρει ο Χακόμπο

23΄ Μεγάλη ευκαιρία με τον Κίτσιου από το σημείο του πέναλτυ να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι

24΄ Κεφαλιά του Αθανασιάδη, η μπάλα περνά άουτ

40' Ο Ετό κάνει την προβολή στον Μαραγκουδάκη και παραχωρεί το κόρνερ

44΄ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΥ για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη. Το κέρδισε ο Κίτσιου από τον Αγκιλέρα αλλά ο Κηπουρός απέκρουσε

83΄ Σουτ του Νασλίδη αλλά ο Χακόμπο έπεσε και κράτησε ανέπαφη την εστία του

86΄ Σουτ του Σταφυλίδη ο Κηπουρός ωραία αποκρούει σε κόρνερ
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ