2012-11-11 19:17:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Η ληστεία των σεισμοπλήκτων - Χάνονται από την τοπική αγορά και οικονομία 71 εκατομμύρια ευρώ!
Εβδομήντα ένα εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσει από την τοπική αγορά και οικονομία η απόφαση της κυβέρνησης να «παγώσει» ή να ματαιώσει τις εκκρεμείς κρατικές αρωγές για τους σεισμόπληκτους της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, εκεί δηλαδή που καταγράφονται οι περισσότερες οφειλές.

Εβδομήντα ένα εκατομμύρια ευρώ που θα λείψουν κυρίως από την οικοδομή και τα οποία θα έδιναν μια μεγάλη ανάσα στην ασθμαίνουσα τοπική οικονομία. Ο νέος προϋπολογισμός του κράτους δεν προβλέπει ούτε… ευρώ για τους σεισμόπληκτους για το έτος 2013, γεγονός που ήδη προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα. Ο ίδιος δήλωσε ότι παρενέβη ήδη στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας να αποκατασταθεί η αδικία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπερβαίνουν τα 4.000 τα νοικοκυριά που θα πληρώσουν την… νύφη καθώς παρ’ ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις δεν πρόκειται να δουν το χρώμα του χρώματος.


«Είναι απαράδεκτη η στάση που κρατά η κυβέρνηση απέναντι σε ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό. Δεν είναι δυνατόν στο όνομα της κρίσης να αφήνονται στο έλεος του Θεού οι πολίτες και το κράτος να υψώνει τοίχο και ν’ ακυρώνει μεμιάς τις σοβαρές του υποχρεώσεις απέναντι τους. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι φόβοι, οι αγωνίες που εδώ και καιρό είχαμε εκφράσει, με αλλεπάλληλα διαβήματα. Οι δε προειδοποιήσεις μας, όπως διατυπώθηκαν και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, δεν ελήφθησαν υπόψη από την κυβέρνηση», τόνισε σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Αθροίζοντας τις καταβολές για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρατηρούμε ότι από το 2008 μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 125, 1 εκατ. ευρώ έναντι συνολικών αναγκών της τάξεως των 196,1 εκατ. ευρώ. Δηλαδή από το σύνολο των αναγκών έχει διατεθεί το 63,6%. «Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η ‘καλύτερη’ χρονιά απ’ όλες ήταν το 2011, όταν μπορέσαμε να εκταμιεύσουμε 55, 1 εκατ. ευρώ ή το 44% του συνολικού ποσού που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα. Αντίστοιχα όμως, πρέπει να σημειώσουμε ότι εξελίσσεται αρνητικά η ροή της χρηματοδότησης για το 2012, αφού είναι μόλις 8,2 εκατ. ευρώ τα χρήματα που μας έχουν διατεθεί», ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Λουσικά ο Αντιπεριφερειάρχης Γρήγόρης Αλεξόπουλος.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο παλιός είναι αλλιώς!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο παλιός είναι αλλιώς!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ