2012-11-11 20:22:17
Φωτογραφία για Μέγας Νόλε στον τελικό!
Αν και έχασε αρχικά τον… προσανατολισμό του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρήκε τον δρόμο του. Τον δρόμο για τον τελικό στο Λονδίνο. Ανατροπή για τον Σέρβο και μεγάλη νίκη με 2-1 επί του Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο!

Πρώτος ημιτελικός στο 02 Arena της βρετανικής πρωτεύουσας για το τουρνουά ATP World Tour Finals και ο Νόλε επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά για ποιο λόγο βρίσκεται στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Ένα σετ μακριά από το όνειρο έφτασε ο Ντελ Πότρο, ο οποίος αν και έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στη συνέχεια. Ο Σέρβος με 4-6, 6-3, 6-2 πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη και την Δευτέρα (12/11) θα διεκδικήσει το βαρύτιμο τρόπαιο για 2η φορά μετά το 2008.

Σπουδαίο ματς από τους δύο τενίστες που μάχονταν πόντο-πόντο στο πρώτο σετ, με τον Τζόκοβιτς να ανακτά το προβάδισμα και τον Ντελ Πότρο να ισοφαρίζει, χωρίς να τον αφήσει να πάρει ανάσα. Μετά το 4-4, μάλιστα, ο Αργεντίνος έκανε το break, προηγήθηκε για πρώτη φορά και ολοκλήρωσε θριαμβευτικά το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ.


Δυστυχώς για τον ίδιο δεν κράτησε πολύ… Ο Τζόκοβιτς με ένα γρήγορο break «απάντησε» στο break του Ντελ Πότρο (προηγήθηκε με 2-1), έκανε το 2-2 στο δεύτερο σετ, ενώ με δεύτερο στη συνέχεια ( 5-3), έφτασε στην ισοφάριση. Από εκεί κι έπειτα όλα έδειχναν να παίρνουν το δρόμο τους. Με την ψυχολογία και τον αέρα του νικητή, ο Νόλε έκοψε τη φόρα του Ντελ Πότρο, που αν είχε εξαιρετική παρουσία, εντούτοις δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει και τη νίκη. Δύο break για τον επικεφαλής της βαθμολογίας στο 3-1 και 5-2 του τρίτου σετ και σπουδαία πρόκριση στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ρότζερ Φέντερερ-Άντι Μάρεϊ. 

www.gazzetta.gr  
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ