2012-11-11 21:13:05
Φωτογραφία για Η απώλεια μνήμης μπορεί να οφείλεται στα φάρμακα και όχι στην ηλικία
Μήπως παίρνετε φάρμακα για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ή να καταπολεμήσετε...τις αλλεργίες; Πολλοί άνθρωποι το κάνουν, ωστόσο, σύμφωνα με τους ερευνητές αυτά τα ίδια φάρμακα μπορεί, επίσης, να επηρεάζουν τη μνήμη σας και την ικανότητά σας για συγκέντρωση.

Μία νέα επιστημονική έρευνα δείχνει μια σύνδεση μεταξύ των κοινών φαρμάκων για τη θεραπεία της αϋπνίας, του άγχους, του κνησμού και των αλλεργιών και τα προβλήματα με απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης στους ηλικιωμένους.

Σχεδόν το 90% των ατόμων ηλικίας 65 ετών και άνω, λαμβάνουν τουλάχιστον ένα φάρμακο, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα. Μάλιστα, συχνά, οι ηλικιωμένοι λαμβάνουν περισσότερα από ένα φάρμακο, αυξάνοντας, έτσι, την πιθανότητα ανεπιθύμητων παρενεργειών.

Με την πάροδο των χρόνων, πολλά διαφορετικά πράγματα έχουν κατηγορηθεί για την απώλεια της μνήμης σε ηλικιωμένα άτομα, όπως, για παράδειγμα, τα εγκεφαλικά επεισόδια, η νεφρική νόσος και τα ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα, ωστόσο, με την Δρ. Κάρα Τάνενμπαουμ, καθηγήητρια στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Γηριατρικής στο Μόντρεαλ και επικεφαλής της έρευνας, το 18% των ατόμων άνω των 65 ετών που συμμετείχαν στην έρευνα παραπονούνταν για προβλήματα μνήμης και βρέθηκαν να έχουν ήπια γνωστικά ελλείμματα. Σύμφωνα με την έρευνα της, ενδέχεται να υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ αυτών των συμπτωμάτων και της λήψη ορισμένων συνταγογραφημένων φαρμάκων.

directnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ