2012-11-11 23:56:04
Φωτογραφία για Γ. Κουράκης: Καλύτερα να παραιτηθώ, παρά να απολυθούν εργαζόμενοι
Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ μέσα στο 2012 - Έτοιμες ... οι ομαδικές παραιτήσεις των δημάρχων, αν δεν υπάρξει κατανόηση.

Με τις παραιτήσεις τους ... ανά χείρας περιμένουν οι δήμαρχοι, σε όλη τη χώρα, αν τεθούν σε ισχύ οι δραματικές περικοπές που προβλέπει το Μνημόνιο 3. Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, την Κυριακή - της πρώτης μετά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου που φέρνει νέα δεινά στην αυτοδιοίκηση - οι δήμαρχοι συναντήθηκαν, προκειμένου να ενωθούν σε μια "γροθιά" απέναντι στην "ταφόπλακα" που επιφυλάσσει στους δήμους το Μνημόνιο 3.

"Προτιμώ να παραιτηθώ, παρά να δώσω στοιχεία ή ακόμη περισσόερο να προχωρήσω σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού από το δήμο Ηρακλείου" είπε ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, μιλώντας στο Cretalive.

Με βάση τις προβλέψεις του Μνημονίου 3, "έρχονται" για την αυτοδιοίκηση νέες περικοπές, ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2013. Στο πλαίσιο αυτό η ΚΕΔΕ ξεκινά κύκλο επαφών με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να λάβουν εξηγήσεις για το τί σημαίνουν πρακτικά οι επικείμενες περικοπές. Την ίδια στιγμή οι αιρετοί έχουν στα χέρια τους αντιπροτάσεις για αλλαγές που θα φέρουν εξοικονόμηση πόρων χωρίς να αποτελειώσουν την τοπική αυτοδιοίκηση.


Κατά την Κυριακάτικη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ αποφασίστηκε η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου μέσα στο 2012, ενώ οι δήμαρχοι έχουν έτοιμες ... ομαδικές παραιτήσεις, σε περίπτωση που δεν υπάρξει διάθεση για αλλαγή κάποιων ζητημάτων.

Εν τω μεταξύ, το προεδρείο της ΚΕΔΕ προγραμματίζει συνάντηση και με τον υπουργό Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα, ενώ τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Υπ.Εσωτερικών, Αντ. Μανιτάκη.

Σε επίπεδο Κρήτης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ, Γιάννης Κουράκης, θα φέρει το θέμα στο Δ.Σ. της ΠΕΔ, ενώ άμεσα ξεκινάει επαφές με τους δημάρχους της Κρήτης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ