2012-11-12 00:09:57
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος
Η Ελλάδα που αγωνίζεται, η Ελλάδα που κερδίζει είναι η δική μας πατρίδα είπε στο τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Αρκετές αναφορές στη δυσχερή κατάσταση που βρίσκεται στο ΠΑΣΟΚ, όπως και στα μεγάλα εσωκομματικά του προβλήματα εμπεριείχε η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου

«Ξέρουμε την μοίρα μας και περιμένουμε να ανέβουμε μαζί με τη χώρα, αυτά που συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι εσωκομματική υπόθεση αλλά συμπύκνωση του μεταπολιτευτικού μοντέλου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι γνώριζε από τον Ιούνιο του 2011, όταν αποδέχθηκε την πρόταση Παπανδρέου να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, γνώριζε το προσωπικό πολιτικό κόστος που θα κατέβαλλε.

«Είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα» ανέφερε επίσης για το προσωπικό του μέλλον και μίλησε για την αίσθηση του καθήκοντος


Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι οι 153 ψήφοι επιβεβαίωσαν την δεδηλωμένη αλλά έστειλε μήνυμα και στους διαγραφέντες «αντάρτες ότι η «μεταμέλεια» είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. «Η ψήφος που δίνουν οι βουλευτές που δεν ψήφισαν τα μέτρα είναι ευπρόσδεκτη, αν και αυτή η συμπεριφορά είναι αντιφατική, ενίοτε και προσχηματική» είπε.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για μία ακόμη φορά για τη βοήθεια που μπορεί να πετύχει η εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και κάλεσε και τον ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει την προσπάθεια. «Μετά από αυτή τη στροφή το μομέντουμ αυτό δεν θα το ξαναβρείτε. Δεν είστε καν της μόδας, είναι η Χρυσή Αυγή, διαβάστε καλά τις μετρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το ζήτημα της εκταμίευσης της δόσης επισήμανε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια καθυστέρησης, «ο τυχόν αργός θάνατος της Ελλάδας θα είναι η υπονόμευση της ευρωζώνης συνολικά» προειδοποίησε, ενώ ζήτησε οι αποφάσεις των εταίρων μας να να είναι «άμεσες, γρήγορες, ολοκληρωμένες» προκειμένου να αρθεί η εκκρεμότητα και να αλλάξει το κλίμα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Για τον ίδιο λόγο ζήτησε εκταμίευση όλων των δόσεων για την Ελλάδα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και όχι μόνο της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ και να χαραχθεί «ένα νέο ριζικά διαφορετικό επικοινωνιακό πλαίσιο που να ανατρέπει τα στερεότυπα κατά της Ελλάδας».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι το 2013 μπορεί να είναι χρονιά πρωτογενούς πλεονάσματος και ότι το β΄ εξάμηνο μπορεί να περάσουμε σε μικρούς θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ