2012-11-12 01:38:08
Φωτογραφία για Κανονικά αναπνέει πλέον η 15χρονη Μυρτώ!
Τέσσερις μήνες μετά τη μέρα της φρικτής κακοποίησης της στην Πάρο, η 15χρονη Μυρτώ συνεχίζει να δίνει το δικό της αγώνα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Υγεία.

Η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής παρουσιάζει εδώ και καιρό σημαντική βελτιώση.

Στα μέσα του Σεπτέμβρη η Μυρτώ άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια της κι έσφιξε το χέρι της μητέρας της. Από τότε και ύστερα η μαμά κι ο μπαμπάς τής βάζουν ακουστικά με την αγαπημένη της μουσική, της διαβάζουν τα αγαπημένα της βιβλία, της μιλούν για ταξίδια, για τους φίλους της..

Η Μυρτώ πλεόν αναπνέει μόνη της, ενώ αυτή την περίοδο υποβάλλεται σε μια σειρά «ειδικών τεστ αντίδρασης», με την ελπίδα ότι σύντομα θα συνέλθει.

H εξέλιξη των τεστ, που κάποιες φορές διαρκούν μέχρι και τρεις ώρες ημερησίως, θα επιτρέψει στους ειδικούς της ΜΕΘ του «Υγεία» να αποφασίσουν εάν η Μυρτώ θα χρειαστεί να συνεχίσει τη νοσηλεία και την πρόοδό της σε θεραπευτήριο του εξωτερικού.

Οι επιστήμονες «μετρούν» τη σταδιακή ανταπόκριση του εγκεφάλου στα ερεθίσματα, και κατανοούν, μέρα με τη μέρα καλύτερα, το μέγεθος της ζημιάς και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να επανέλθουν οι λειτουργίες του Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επεισόδιο Παπάζογλου-Κατίδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επεισόδιο Παπάζογλου-Κατίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ