2012-11-12 06:23:03
Φωτογραφία για Συνεχίστηκε η Εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε Σαντορίνη και Θηρασιά
Βρέφη και παιδιά χωρίς εμβόλια γιατί οι γονείς τους έπρεπε να τα πληρώσουν και δε μπορούν ήταν η εικόνα που αντίκρισαν... ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατουλης και ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας κατά την επίσκεψή τους στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά που υλοποιήθηκε σήμερα 11 Νοεμβρίου στα πλαίσια της Εκστρατείας Παιδικού Εμβολιασμού του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής των ανωτέρω φορέων.

Η πρώτη φαση της εκστρατείας ξεκίνησε τέλη Αυγούστου στην Αττική με την καταγραφή σε πρώτη φάση και τον εμβολιασμό που ακολούθησε στο κεντρικό Ιατρείο και στη συνέχεια στα 5 παραρτήματα του Ιατρείου σε Δήμους και Μητροπόλεις της Αθήνας.

Η δεύτερη φαση στις παραμεθόριες περιοχές των νησιωτικών γραμμών συνεχίζει να υλοποιείται στα πλαίσια των οδοιπορικών υγείας. Μετά τον εμβολιασμό των παιδιών στα Ψαρά και τις Οινούσσες, ακολούθησαν σήμερα δωρεάν εμβολιασμοί σε δεκάδες βρέφη και παιδιά στη Θηρα και τη Θηρασιά
. Οι εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικης Αποστολής βρέθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης, αλλά και στη Θηρασιά προσφέροντας δωρεάν τα απαραίτητα βρεφικά, παιδικά και εφηβικά εμβόλια για τις ανάγκες των ανεμβολίαστων παιδιών. Το κρινόμενο από τους γιατρούς της περιοχής πρωταρχικής σημασίας εμβόλιο χορηγήθηκε σήμερα, ενώ θα ακολουθήσουν ανά μήνα όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί που οφείλουν τα παιδιά ώσπου να είναι πλήρως εμβολιασμένα για την ηλικία τους.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Θήρας, του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Κέντρου Υγείας Θήρας και του Ιατρικου Συλλόγου Κυκλάδων. 82 παιδιά εμβολιάστηκαν σε Σαντορίνη και Θηρασιά στα πλαίσια της εκστρατείας παιδικού εμβολιασμού η οποία στις κατα τόπους περιοχές πραγματοποιείται πάντοτε με τη συνεργασία των εκάστοτε παιδιάτρων ή αγροτικών γιατρών και τη συνδρομή του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής που εγχειρεί τα απαραίτητα εμβόλια, αλλά συνδράμει συγχρόνως με τη συμμετοχή του κατάλληλου επιστημονικού προσωπικού.

Τα βρέφη και τα παιδιά που προσήλθαν για εμβολιασμό τέθηκαν σε εμβολιαστικό πρόγραμμα, ανάλογα με τα εμβόλια που θα έπρεπε να είχαν κάνει για την ηλικία τους.

" Δε μπορούμε να ρισκάρουμε δημόσια υγεία και τη ζωή των παιδιών μας, επειδή το κράτος βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία. Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε αυτή την κρίση να μετατραπεί σε ανθρωπιστική. Για μας πρωταρχικός στόχος, μέσα από αυτή την εκστρατεία είναι κανένα παιδί να μη μείνει ανεμβολίαστο, όπου και αν βρίσκεται. Γιατί κάθε παιδί έχει δικαίωμα στη ζωη, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα έχουν οι γονείς του ή σε ποια γωνιά της χώρας μας κατοικεί. Είμαστε εδώ για να υιοθετήσουμε τα υγειονομικά προβλήματα των κατοίκων και να στηρίξουμε το νεοσυσταθέν κοινωνικό φαρμακείο της Σαντορίνης όπως μπορούμε." σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης.

"Η εκστρατεία Παιδικού Εμβολιασμού σηματοδοτεί απ άκρη σ άκρη, σε όλη την Ελλάδα, ένα μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κκ Ιερώνυμου: τη στήριξη του συνανθρώπου όπου και όπως μπορούμε. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Αρχιεπισκοπής είναι κονά σε κάθε παιδική ζωή που σηματοδοτεί την ελπίδα και αναγεννά το μέλλον μας. Οφείλουμε αυτή την προσπάθεια για τη ζωή να τη στηρίξουμε όλοι μαζί. Και τότε θα πετύχει" τόνισε ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Κωστής Δήμτσας

Ο Μητροπολίτης Θήρας ευχαρίστησε την ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για τη σπουδαία στήριξη των κατοίκων της Σαντορίνης κα της Θηρασιάς, ευλογώντας την προσπάθεια αυτή διαφύλαξης της δημόσιας υγείας ισότιμα για όλα τα παιδιά.

Στην έναρξη των εμβολιασμών παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Θήρας κ Επιφάνιος, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ κ Πατούλης, ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ Δήμτσας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου κ Μάινας, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δήμου Θήρας κ Χλωρίδης, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Στήριξης του ΚΥ Θήρας κος Καραγιάννης καθως και οι γιατροί που εμβολίασαν τα παιδιά κος Κατινάκης και κα Κιουρή.

Η υπόσχεση των δύο φορέων ήταν ότι θα ακολουθήσει αποστολή φαρμάκων και υγειονομικού υλικού για τις υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων των νησιών της Σαντορίνης και της Θηρασιάς.
isathens.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ