2012-03-23 02:51:02
Φωτογραφία για Γ. Ραγκούσης: «Δεν ψηφίζω το νομοσχέδιο για τα ταξί»!
Ο κ. Ραγκούσης, μιλώντας προς τους πολιτικούς συντάκτες, ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία».

Συγκεκριμένα το χαρακτήρισε θλιβερή εξαίρεση, κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη , την στιγμή που το σύνολο του ελληνικού λαού έχει υποστεί αναπόφευκτες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , ενώ προωθείται η αναγκαία υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων και το άνοιγμα άλλων κλειστών επαγγελμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός, κατέθεσε τις απόψεις του στο υπουργικό συμβούλιο οι οποίες συνίστανται στα εξής τέσσερα σημεία:

- Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία, όπως είναι οι άδειες επιβατηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης, ως ιδιωτική περιουσία του κατόχου, η οποία μεταβιβάζεται, κληρονομείται και δωρίζεται, άρα διατηρείται η "μαύρη" αγορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

- Με το εφεύρημα του αλγόριθμου, δεν δίνεται καμία νέα άδεια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.


- Κλείνει πριν κάν ανοίξει και η αγορά των ειδικής μίσθωσης οχημάτων (εννεαθέσιων τουριστικών προμισθωμένων).

- Οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες και δεν λαμβάνεται υπόψη η νέα διοικητική δομή της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Ραγκούση , το νομοσχέδιο δίνει σε κάποιον το δικαίωμα να κατέχει το 10% των αδειών μιας περιοχής, κάτι που για την Αθήνα σημαίνει 1.400 άδειες, ενώ το δικό του νομοσχέδιο έδινε το δικαίωμα το πολύ για 10 άδειες.

Απορίες εξέφρασαν και άλλα μέλη του υπουργικού συμβούλιου που ήθελαν να προβλέπει το νομοσχέδιο την ύπαρξη ταξί – βαν , όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού.

Ανάμεσα του οι Ν. Σηφουνάκης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Δ. Ρέππας και Π. Γερουλάνος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ