2012-11-12 13:00:09
Φωτογραφία για Μιχαλολιάκος: Να τους πείτε ή μας δίνουν τη δόση ή φεύγουμε
Την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του 2013, όπως επίσης και των αμυντικών δαπανών, ως ανεπαρκών, ανακοίνωσε από πλευράς "Χρυσής Αυγής", ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου, Νίκος Μιχαλολιάκος.Σε μια ομιλία διανθισμένη με αποσπάσματα από έργα του Όσβαλτ Σπένγκλερ και του Νόαμ Τσόμσκι, ο κος Μιχαλολιάκος προέβαλε την άποψη πως η συντριπτική πλειοψηφία των κεφαλαίων που αφορούν διεθνείς συναλλαγές αφορούν κερδοσκοπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και όχι δραστηριότητες πραγματικής οικονομίας.

"Σας λένε, πως αν η Ελλάδα βγει απ' την ευρωζώνη, θα πληγεί με 17 τρις η παγκόσμια οικονομία. Πώς γίνεται αυτό; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Τα κεφάλαια αυτά είναι μια φούσκα χωρίς σχέση με την πραγματική οικονομία. Και η Ελλάδα αν θέλει, κρατά την καρφίτσα για να την σκάσει. Το όπλο αυτό ωστόσο, δεν το χρησιμοποιούμε" παρατήρησε ο κος Μιχαλολιάκος. Στο ίδιο δε, πλαίσιο, υποστήριξε πως ο Αντώνης Σαμαράς "έχει στο αυριανό Eurogroup μια λαμπρή ευκαιρία: Να τους πει, "η μας δίνετε τη δόση, ή αύριο φεύγουμε και εσείς τρέχετε"...".


Άλλο τόσο, ο κος Μιχαλολιάκος τόνισε πως θα έπρεπε να είχε ήδη τεθεί εκ μέρους της κυβέρνησης "κόκκινη γραμμή" απέναντι στην Τρόικα, σε ό,τι αφορά τους προϋπολογισμούς για την εθνική άμυνα και την δημόσια ασφάλεια. "Πρέπει να τους πείτε πως από πλευράς Τουρκίας έχουμε εν ισχύ casus belli, επιθετικότητα. Έχουμε το πρόβλημα δημόσιας τάξης από τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες, οι οποίοι είναι όντως πρόσφυγες των τυχοδιωκτικών πολέμων της Ουάσιγκτον και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι φταίει όμως η Ελλάδα για όλους αυτούς; Γιατί δεν μοιράζονται οι ευρωπαίοι εταίροι μας αυτό το πρόβλημα; Η εθνική άμυνα και η δημόσια τάξη θα έπρεπε να αποτελούν τις κόκκινες γραμμές του μνημονίου!" υποστήριξε.

"Εμείς στη Χρυσή Αυγή, είμαστε εθνικιστές, αντικαπιταλιστές και αντιμαρξιστές. Δηλώνουμε πως η Γερμανία σκάβει και η ίδια το λάκκο στον οποίο θα πέσει» παρατήρησε ο κος Μιχαλολιάκος. Ο γγ της Χρυσής Αυγής υποβάθμισε τον κίνδυνο από μια ενδεχόμενη έξοδο απ' το ευρώ: "Τι είναι η δραχμή και μιλάμε για «συμμορία της δραχμής"; Καταραμένη λέξη; 4.000 χρόνια εθνικής ιστορίας είχαμε χωρίς το ευρώ. Αν το δίλημμα είναι "ευρώ ή δραχμή" να το συζητήσουμε. Αν το δίλημμα είναι "ευρώ ή Ελλάδα", εμείς οι εθνικιστές είμαστε με την Ελλάδα (…) Και ο νεολογισμός του "οικονομικού πατριωτισμού", είναι εξαιρετικά επικίνδυνος. Δηλαδή εσείς είστε οι οικονομικοί πατριώτες και εμείς του "όχι" είμαστε οι οικονομικοί προδότες; Τα περί σωτηρίας της πατρίδος, ως μόνιμη επωδός και κρεσέντο δεν πείθουν κανέναν".

Τέλος, ο κος Μιχαλολιάκος υπενθύμισε παλαιότερη πρόταση της Αριστεράς, για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την καταψήφισή της - μαζί με το ΛΑΟΣ. "Γιατί δεν εξετάζετε ποιες είναι οι διεθνείς τιμές για τα δημόσια έργα, για τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις προμήθειες των νοσοκομείων - και πόσο στοίχισαν στην Ελλάδα; Αυτοί που τα έφαγαν, δεν είναι φαντομάδες: Εδώ βρίσκονται και κυριαρχούν!" τόνισε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής.
 Πηγή
logioshermes
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ