2012-11-12 14:29:09
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Ακούραστοι οι φύλακες της Παπανικολούς - Συνεχίζουν απτόητοι την υπεράσπιση του τόπου τους
Ήρεμα είναι μέχρι στιγμής τα πράγματα στις Καμάρες, όπου από το πρωί έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, αντιδρώντας στη δημιουργία του ΧΥΤΑ στην Παπανικολού.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και μια διμοιρία των ΜΑΤ, που απλώς παρακολουθούν διακριτικά χωρίς να έχει χρειαστεί οποιαδήποτε επέμβαση.

Μάλιστα, οι συγκεντρωθέντες επιτρέπουν τη διέλευση οχημάτων (πλην βεβαίως των μηχανημάτων του εργολάβου).

Οι αστυνομικοί βρίσκονται από νωρίς το πρωί σε διαβουλεύσεις με αντιπροσώπους των 12 κοινοτήτων που αντιδρούν, χωρίς όμως να έχει μέχρι στιγμής παρατηρηθεί κάποια αντιπαράθεση.

Από την περασμένη Παρασκευή, οι κάτοικοι φυλούν με βάρδιες όλο το 24ωρο το δρόμο πάνω από τις γραμμές του τρένου στις Καμάρες, καθώς πρόκειται για τον οδικό άξονα που οδηγεί στην περιοχή της Παπανικολούς. Την ίδια ώρα, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως ο εργολάβος σε συνεργασία με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές του τόπου, σχεδιάζει ασκήσεις επί χάρτου, ώστε να μπορέσει να εγκατασταθεί σύντομα για να ξεκινήσει το έργο.


"Εμείς διαμαρτυρόμαστε ειρηνικά και λέμε όχι στο έγκλημα του παράνομου ΧΥΤΑ, που θα καταστρέψει τον τόπο μας και τις ζωές χιλιάδων κατοίκων" τονίζουν οι συγκεντρωμένοι στις Καμάρες. "Θα δηλητηριαστεί το νερό μας, τα αγροτικά μας προϊόντα και ο αέρας που αναπνέουμε. Γι'αυτό αντιδρούμε" συνεχίζουν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές προς το δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, που προεκλογικά έλεγε όχι στο έργο και επί των ημερών του άλλαξε γνώμη (μάλλον δεν είχε άλλη επιλογή, όπως φαίνεται) αλλά κυρίως επιτίθενται στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Κατσιφάρα, καθώς με ανάρτησή τους στο Facebook, τον κατηγορούν για κατασπατάληση χρήματος για ένα έργο όπως ο ΧΥΤΑ, που δεν προβλέπεται να λειτουργήσει για περισσότερα από 2-3 χρόνια, βάσει ευρωπαϊκής οδηγίας που κλείνει τους ΧΥΤΑ το 2015. "Γιατί χαλάτε 7,5 εκ.ευρώ για ένα έργο παράνομο και άχρηστο;" καταλήγει η ανάρτηση.

ΠΕΠΗ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ-filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
To... έκανε Καραϊσκάκη!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
To... έκανε Καραϊσκάκη!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ