2012-11-12 18:03:13
Φωτογραφία για Μήπως οι πολιτικοί πρέπει να περνούν από ΑΣΕΠ;
Η εικόνα του Κοινοβουλίου θύμισε τις τελευταίες μέρες φαρσοκωμωδία και εννοείται επί της ουσίας δεν συζητήθηκε σχεδόν τίποτα. Ίσως τελικά βουλευτές και υπουργοί να πρέπει να περνούν ΑΣΕΠ πριν εκλεγούν, αφού το μεγαλύτερο ποσοστό εκεί μέσα δεν έχει ιδέα για το τι διακυβεύεται αυτή την ώρα Ο πρωθυπουργός ονόμασε επανάσταση την ψήφιση των μέτρων. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ που δεν ψήφισαν τα μέτρα, ψήφισαν τον προϋπολογισμό που βασίζεται στα μέτρα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έβγαζαν μαγνητόφωνα. Ο Αλέξης Τσίπρας αποτρέπει επενδυτές να έρθουν στην χώρα και βουλευτής του μιλούσε για λαϊκά δικαστήρια. Στην Χρυσή Αυγή ασχολούνταν με το τι φοράνε βουλευτές. Στο τέλος την μόνη σοβαρή τοποθέτηση σχετικά με την ακτινογράφηση της κατάστασης την έκανε η Αλέκα Παπαρήγα. Ναι, όπως το ακούσατε. Βέβαια από προτάσεις το ΚΚΕ, τα γνωστά και μη εφαρμόσιμα.

Για να είμαστε δίκαιοι, ακούστηκαν κατά διαστήματα και σοβαρές προτάσεις τόσο από κυβέρνηση όσο και από αντιπολίτευση, που δικαιώνουν εν μέρει τις απόψεις της ιστοσελίδας μας
. Ενίσχυση ιδιωτικής πρωτοβουλίας, προσέγγιση και μη ευρωπαϊκών Δυνάμεων, ακύρωση μέτρων σε περίπτωση που οι δανειστές δεν κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους κ.ο.κ. Επίσης, στην πράξη, έχουν γίνει κάποια θετικά βήματα στον τομέα των επενδύσεων με την Ελλάδα ν’ ανεβαίνει στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας.

Ωστόσο ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις στην Βουλή αφήνουν στο απυρόβλητο δρακόντειους όρους που θέτουν οι δανειστές στα πλαίσια συγκέντρωσης του ελληνικού και κάθε πλούτου από πολυεθνικές με τελικό στάδιο την δημιουργία της υπέρ-πολυεθνικής εταιρείας. Έτσι κανείς δεν μίλησε για την προοπτική δημιουργίας ειδικού λογαριασμού για την αποπληρωμή του χρέους. Κανείς δεν μίλησε για τον όρο, οι αποκρατικοποιήσεις να μην ψηφίζονται από την Βουλή. Και το σημαντικότερο κανείς δεν διέψευσε την αποκάλυψη από την εφημερίδα «Realnews», ότι η είσπραξη των φόρων θα γίνεται από ιδιώτες (!). Έτσι οι δανειστές θα δεσμεύουν τα κρατικά έσοδα σε ιδιωτικές εταιρείες, προκειμένου ο πλούτος να συγκεντρωθεί σε ξένα χέρια και μη κρατικούς φορείς. Ουδείς μίλησε γι’ αυτά. Από κανένα κόμμα!

Λοιπόν, όπως βλέπετε το σχέδιο προχωράει. Η μόνη αντίσταση είναι η ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ελεύθερης οικονομίας. Κατάργηση της φορολογικής κλίμακας, κατάργηση της γραφειοκρατίας, καταπολέμηση του άκρατου κρατισμού, ενίσχυση του ελεύθερου επαγγέλματος, προσέλκυση ωφέλιμων επενδύσεων με πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική. Η ελευθερία στην οικονομία -με όρια για να μην ξεπουληθούν εθνικές περιουσίες-κλειδιά για την υπόσταση της Ελλάδας- αποτελεί το αντίβαρο στα σοβιετικού τύπου μνημόνια υποδούλωσης. Τέλος!

ΠΥΓΜΗ.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ