2012-11-12 21:00:35
Φωτογραφία για Παναθηναϊκός-Ηλυσιακός 101-49
Το ξέσπασμα που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός, ήρθε με αντίπαλο τον Ηλυσιακό, τον οποίο διέλυσε με σκορ 101-49 κι επέστρεψε στις νίκες. Την Πέμπτη με Ρεάλ στο ΟΑΚΑ

Ο Παναθηναϊκός έκανε το... καθήκον του απέναντι στον Ηλυσιακό, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις από τις τρεις συνεχόμενες ήττες που είχαν προβληματίσει και συνδύασε τη νίκη μαζί με μία καλή και "χορταστική" εμφάνιση.

Το τελικό 101-49 δεν αφήνει περιθώρια για κριτική, καθώς ο Ηλυσιακός δεν κατάφερε να αποτελέσει μία καλή προπόνηση για τον Παναθηναϊκό, εν όψει της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι "πράσινοι" νίκησαν εύκολα, πρόσφεραν θέαμα, δοκίμασαν σχήματα, αλλά πλέον το ζητούμενο είναι η νίκη με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης, προκειμένου να μείνουν ζωντανές οι ελπίδες για πρόκριση στο ΤΟP-16 της Ευρωλίγκας.

Την ερχόμενη Πέμπτη, θα είναι το πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι και μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη, οι οποίοι έπαιξαν με ενέργεια, διάθεση και... ξόρκισαν τα κακά ποσοστά των προηγούμενων αγώνων.


Ο αγώνας

Αυτό που αναζητούσε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με τον Ηλυσιακό, ήταν να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συνεχόμενες ήττες και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα που τόσο πολύ του είχαν λείχει. Οι "πράσινοι" ξεκίνησαν το παιχνίδι με τον Ματσιούλις στο "4", θέλοντας να δοκιμάσουν κάποια σχήματα εν όψει και του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης που ακολουθεί.

Οι Μπράμος, Διαμαντίδης και Ούκιτς ήταν οι τρεις στην περιφέρεια, ενώ ο Σχορτσανίτης συμπλήρωνε την πεντάδα. Με τρίποντο του Ούκιτς, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 10-4, ενώ ο Διαμαντίδης με βολές έκανε το 17-7 στο 6ο λεπτό. Οι "πράσινοι" έλεγχαν τα ριμπάουντ (15-7) και παρ' ότι είχαν κάνει ήδη 5 λάθη στο τέλος του α' δεκαλέπτου, επέβαλαν το ρυθμό τους.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης άρχισε από πολύ νωρίς να κάνει αλλαγές και να δοκιμάζει σχήματα. Ο Χάμπτον μείωσε σε 21-13, όμως ο Πάνκο έγραψε το σκορ του α' δεκαλέπτου (23-13).

Ενέργεια και πάθος

Στο β΄δεκάλεπτο, ο Αργύρης Πεδουλάκης έκανε αρκετές αλλαγές στο σχήμα του. Ο Βασίλης Ξανθόπουλος βοήθησε σημαντικά με τις πάσες του και τις οργανωτικές του ικανότητες, ενώ ο Λάσμε πέτυχε μερικά εύκολα καλάθια. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο Παναθηναϊκός να τρέξει μέχρι το 15' ένα σερί 10-0 κρατώντας παράλληλα τον Ηλυσιακό άποντο.

Οι Χάμπρον και Καυκής μείωσαν παροδικά σε 33-17, όμως οι "πράσινοι" έβγαζαν ενέργεια και πάθος στο παρκέ. Ο Σκορδίλης στο "5" και ο Πάνκο στο "4" έκαναν πολύ καλά τη δουλειά τους, ενώ ο δεύτερος έπαιρνε προσπάθειες που του έδιναν τη δυνατότητα να ξεχάσει τις τελευταίες κακές εμφανίσεις.

Η διαφορά συνέχισε να παίρνει διαστάσεις και ο Μπράμος με πέντε προσωπικούς του πόντους έκανε το 38-17, στέλνοντας τον Παναθηναϊκό στο +21. Ο Ηλυσιακός δεν μπορούσε να ακολουθήσει το ρυθμό του Παναθηναϊκού, έχανε τα ριμπάουντ (24-8) και παρ' ότι έκανε λιγότερα λάθη, ήταν απελπιστικά άστοχος, κυρίως από τα 6.75μ. (0/8). Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες με το σκορ στο 51-18 και τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 33 πόντους διαφορά.

Συνεχώς μεγάλωνε η διαφορά

Με τους Ξανθόπουλο, Κίτσεν, Ματσιούλις, Λάσμε και Σκορδίλη ξεκίνησε το β΄ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Οι Κίτσεν και Λάσμε σκόραραν και η διαφορά στο 22' εκτοξεύτηκε στους 37 πόντους (57-20). Το πιο σημαντικό όμως για τον Πεδουλάκη ήταν ότι ο Ξανθόπουλος οργάνωνε καλά το παιχνίδι της ομάδας του και έβρισκε τους ξεμαρκάριστους αντιπάλους του. Από την άλλη, ο Λάσμε για ένα ακόμα παιχνίδι ήταν κάτι παραπάνω από θετικός.

Ο Σκορδίλης κάρφωσε για το 64-22 στο 25' και ο Παναθηναϊκός πρόσφερε και καλό θέαμα, πλην της καλής του απόδοσης. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αντίπαλο μέσα στο παρκέ και η διαφορά ανέβαινε σε κάθε επίθεση αφού ο Ηλυσιακός σκόραρε με το σταγονόμετρο. Ακολούθησε επιμέρους 12-2 που έφερε τη διαφορά στους 49 πόντους (76-27) και τον Παπανικολάου σε απόγνωση.

Τελικά, ο Κίτσεν έκανε το 78-29 στο τέλος του γ' δεκαλέπτου με τον Παναθηναϊκό να έχει ήδη "καθαρίσει" το παιχνίδι και να προσπαθεί να προσφέρει θέαμα στον κόσμο που βρισκόταν στο κλειστό .

Διαδικαστικού χαρακτήρα το δ' δεκάλεπτο

Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει στο δ' δεκάλεπτο. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ο πρωταγωνιστής και ο Ηλυσιακός να μην μπορεί σε καμία περίπτωση να αντιδράσει. Έτσι, με καλάθι του Κίτσεν στο 33' το σκορ στρογγυλοποιήθηκε στο 84-34 με τη διαφορά στους 50. Το τάιμ άουτ του Παπανικολάου δεν άλλαξε και πολλά πράγματα στο ματς.

Ο Σχορτσανίτης συνδυάστηκε σε 2-3 περιπτώσεις με τον Ξανθόπουλο ο οποίος μοίραζε απλόχερα ασίστ κι ο πρώτος έγραψε το 90-40 στο 35ο λεπτό του αγώνα. Η διαφορά είχε παγιωθεί στους 50 πόντους (94-44) και το μόνο που απέμενε ήταν να γραφτεί η κατοστάρα. Στο 39' ο Γιαννόπουλος έγραψε το 99-46, με καλάθι στον αιφνιδιασμό και ο Ξανθόπουλος έκανε το φάουλ στον Αποστολίδη στα 14,8'' πριν το τέλος μετά από απαίτηση του κόσμου, για να έχει κι άλλη επίθεση ο Παναθηναϊκός!

Τελικά, ο Άντι Πάνκο με καλάθι από τα 3 μέτρα έγραψε το 101-49, με τον κόσμο να χειροκροτεί την κατοστάρα του Παναθηναϊκού και να αναχωρεί ανακουφισμένος.

Τα δεκάλεπτα: 23-13, 51-18, 78-29, 101-49

Παναθηναϊκός(Πεδουλάκης):Σχορτσανίτης 10,Μπράμος 7,Πάνκο 13,Μασιούλις 8,Ούκιτς 8,Λάσμε 14(7/9 δπ),Τσαρτσαρής(8ριμπ),Διαμαντίδης 10,Κίτσεν 9,Ξανθόπουλος 5(7 ασίστ),Γιαννόπουλος 8,Σκορδίλης 9

Ηλυσιακός(Παπανικολάου):Καυκής 13,Αράπης,Χάμπτον 11,Αποστολίδης 6,Χατζής,Σπανός,Δορκοφίκης 9,Αντωνάκης 5,Μπέμπης,Σκοτ 3,Τζόουνς 1,Παραγιός 1

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ