2012-03-23 06:15:03
Φωτογραφία για Αλλαγές στο άρθρο 99 λόγω... κατάχρησης
Σημαντικές αλλαγές στο άρθρο 99 της προπτωχευτικής διαδικασίας προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Με τις νέες ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται το αξιόποινο των φορολογικών παραβάσεων, το. περιθώριο ολοκλήρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών μειώνεται σε δύο μήνες - από τέσσερις που ισχύει σήμερα - και επιχειρείται να μπει φρένο στην καταχρηστική χρήση σειράς ευεργετικών διατάξεων.

Ακόμη, οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προβλέπουν την αυτόματη αναστολή εξαίρεσης των απαιτήσεων των εργαζομένων από την απαγόρευση μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης, ενώ παρέχουν τη δυνατότητα απαγόρευσης απολύσεων πριν την έγκριση και την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ οφειλέτη και πιστωτών.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Ανάπτυξης, με δεδομένο ότι η νέα διαδικασία εξυγίανσης εισήχθη πολύ πρόσφατα και δεν έχει ακόμη δοκιμασθεί και αποτιμηθεί στην πράξη, είναι πρόωρο να επιχειρηθεί εκ νέου αναμόρφωση, και μάλιστα εκ βάθρων, της σχετικής νομοθεσίας.


Μπορούν ωστόσο να επιχειρηθούν επιμέρους βελτιώσεις, όπου κρίνεται ότι αυτό θα καταστήσει τη διαδικασία ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, πιο φιλική για τους πιστωτές και τους εργαζομένους και λιγότερο ευεπίφορη σε καταχρήσεις. «Οι προτεινόμενες με το παρόν νομοσχέδιο τροποποιήσεις έχουν ως στόχους την επιτάχυνση των διαδικασιών, την καλύτερη προστασία των εργαζομένων και την αναθεώρηση της διάταξης για την εξάλειψη του αξιόποινου», επισημαίνει.
http://voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ