2012-11-13 01:28:03
Φωτογραφία για Τι είπε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης για την έκτακτη εισφορά στα φωτοβολταϊκά
Τον στόχο του υπουργείου να καταστεί και πάλι η γεωργία πυλώνας ανάπτυξης του τόπου, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογραμμίζοντας τις πρωτοβουλίες του υπουργείου προκειμένου βοηθηθεί η ρευστότητα, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων Κρήτης, ημερίδα-τηλεοπτική εκπομπή με θέμα: " Αγροτικές και Περιφερειακές Πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης " στα Ανώγεια, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012.

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προσπαθεί να δείξει στην Ευρώπη, πως η Ελλάδα είναι ένας χρήσιμος «μπαξές» για όλη την Ε.Ε. με ποιοτικά προϊόντα τόσο γεωργικά όσο και κτηνοτροφικά… Αν θέλουν λοιπόν τα παιδιά των Ευρωπαίων να έχουν υγιεινή και ποιοτική διατροφή, οφείλει η ΕΕ να βοηθήσει στο να κρατηθεί αυτός ο τόπος (η Ελλάδα) ζωντανός», ανέφερε ο υπουργός δηλώνοντας ότι αυτό η Ευρώπη αρχίζει και το κατανοεί. «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δείχνει κατανόηση και θέλει να βοηθήσει τη χώρα μας, αρκεί να στεκόμαστε μπροστά τους με ειλικρίνεια και επιχειρήματα στα όσα ζητάμε».


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμανε επίσης πως: «Η Ευρώπη κατάλαβε ότι θα πρέπει να σιγουρέψουμε ότι η ήπειρος θα έχει δικά της τρόφιμα και δεν θα εξαρτάται…». Σχετικά με το ζήτημα των ζωοτροφών ανέφερε πως η νέα ΚΑΠ στοχεύει στο να παράξει επιτέλους η Ευρώπη τις δικές της ζωοτροφές ενώ σε ότι αφορά το θέμα των αγροτικών αγορών τόνισε: «Η λειτουργία τους θα θεσμοθετηθεί, και σύντομα θα ξεκινήσουν αγροτικές αγορές εκτός από την Πρέβεζα, σε Κοζάνη και Χανιά… Δε θα έχουν καμία σχέση με τις λαϊκές αγορές… Φέρνουμε τους πολίτες πιο κοντά στον Αγρότη, ενισχύουμε το εισόδημα των αγροτών, βοηθάμε τους πολίτες στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία με χαμηλότερες τιμές λόγω των παραγωγών που θα πουλάνε χωρίς μεσάζοντες Στις αγορές αυτές μεγάλο λόγο θα έχουν οι νέοι αγρότες και ήδη 10.000 από αυτούς υποστηρίχτηκαν στο να παραμείνουν στον τόπο τους και τις περιουσίες τους, ενώ δόθηκαν και σε 4.000 πολίτες γη, ώστε να απασχοληθούν στον αγροτικό τομέα». Σημαντικό στοιχείο το οποίο ανέφερε ο υπουργός είναι το ότι μόνο το 6,4% των αγροτών είναι κάτω των 35 χρόνων και ως εκ τούτου: «αν δεν στηριχτούν οι νέοι, αγρότης στο μέλλον δε θα υπάρχει… Με λίγο νερό μπορούμε να έχουμε παραγωγή, αλλά χωρίς αγρότες, προϊόντα δεν υπάρχουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσαυτάρης μεταξύ άλλων μίλησε και για την τιμή της βρώσιμης ελιάς και του ελαιολάδου, ενώ αμέσως μετά το τέλος της ημερίδας σε δήλωση του στον δημοσιογράφο Μάκη Μάκκα σχολιάζοντας τα θέμα με της έκτακτης εισφοράς στα φωτοβολταικά δήλωσε: « Κάναμε μεγάλη προσπάθεια ώστε να μετριαστεί το πρόβλημα και να μην είναι τόσο υψηλά τα ποσοστά, φοβάμαι ότι έτσι όπως γίνεται οι επενδυτές θα οδηγηθούν σε απογοήτευση καθώς είναι πολλοί αυτοί που ακόμα δεν έχουν λάβει έσοδα, έγιναν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, και πιστεύω ότι τα πράγματα θα γίνουν ηπιότερα ειδικά για τους γεωργούς».

Δείτε το Βίντεο
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
K-1 World Max Final 8 in Athens official trailer!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
K-1 World Max Final 8 in Athens official trailer!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ