2012-11-13 05:00:07
Φωτογραφία για Βρήκαν τους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
Χρυσές τιάρες, δαχτυλίδια και καρφίτσες βρέθηκαν σε θρακικό τάφο και οι αρχαιολόγοι πιστεύουν πως συνδέονται με τον βασιλιά... Φίλιππο της Μακεδονίας, πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι αρχαιολόγοι έφεραν στο φως... αρχαία χρυσά αντικείμενα, ανάμεσά τους μια τιάρα με μορφές ζώων και ένα κεφάλι αλόγου, ένα χρυσό δαχτυλίδι, 44 γυναικείες μορφές και 100 χρυσά κουμπιά, κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε θρακικό τάφο στη βόρεια Βουλγαρία, στο βουνό Ομουρτάγκ, κοντά στο χωριό Σβεστάρι.

Εκτιμάται πως είναι σχεδόν 2.000 ετών. Χρονολογούνται στο τέλος του 4ου ή στις αρχές του 3ου αιώνα προ Χριστού. Βρίσκονταν στον μεγαλύτερο από τους 150 αρχαίους τάφος της θρακικής φυλής των Γετών, που είχαν επαφές με τους αρχαίους Έλληνες.

Πρόκειται, το πιθανότερο σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, για απομεινάρια από τελετουργικό ταφής. Δεν αποκλείεται να ανακαλυφθεί ένας τεράστιος χώρος ταφής, που πιθανώς να συνδέεται με την κηδεία του Γκαθ, ηγέτη της Κοτέλα και ενός από τους πεθερούς του Φιλίππου της Μακεδονίας, του πατέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ