2012-11-13 04:52:03
Φωτογραφία για Δίνουν τηγανέλαιο και παίρνουν πετρέλαιο θέρμανσης!
Οι μαθητές και ο σύλλογος γονέων του 4ου δημοτικού σχολείου Έδεσσας σκέφτηκαν να ανακυκλώσουν το τηγανέλαιο προκειμένου να... εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης για το σχολείο τους.

Την πανέξυπνη πρωτοβουλία αγγάλιασε αμέσως ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ο οποίος σκέφτηκε να την αναπτύξει σε όλα τα σχολεία του νομού ενώ έχει ήδη προσεγγίσει εταιρείες ανακύκλωσης τηγανέλαιου που έχουν ανταποκριθεί θετικά.

Το σχέδιο προβλέπει την τοποθέτηση κάδων συλλογης τηγανέλαιου στις σχολικές μονάδες. Για κάθε 10.870 κιλά τηγανέλαιου που θα συγκεντρώνονται θα αποδίδονται στο σχολείο 1200 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης και έτσι κανένας μαθητής δε θα κάνει μάθημα ξεπαγιάζοντας.

Οπως δήλωσε στο Newsit o αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης "αποφασίσαμε να αναλάβουμε αυτή την πρωτοβουλία καθώς ο χειμώνας που έρχεται είναι δύσκολος και σκοπος μας είναι να μην κλείσει κανένα σχολείο από το κρύο. Επίσης κάνουμε πολύ μεγάλο καλό στο περιβάλλον γιατί το τηγανέλαιο είναι από τα επικίνδυνα απόβλητα που μέσω της αποχέτευσης διαχέεται στους υδατινους πόρους".

Aκούστε τι δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας:

Οποιαδήποτε ιδέα που έχει σχέση με την ενέργεια και ιδιαίτερα με τη θέρμανση των σχολείων είναι σημαντικό να αναδεικνύεται καθώς στη βόρεια Ελλάδα ήδη ο καιρός έχει αγριέψει και οι περισσότεροι αναβουν τα καλοριφέρ, τα τζάκια και τις ξυλόσομπες. Από την Τετάρτη μάλιστα χαλάει ο καιρός με ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ