2012-11-13 08:45:03
Φωτογραφία για Τους πρόσφεραν τιμή 2,40 ευρώ για το λάδι τους και... αρνήθηκαν
Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο για την φετινή παραγωγή λαδιού της περιοχής , εμφανίζονται οι εκπρόσωποι του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών...σταθμίζοντας και την ευνοϊκή συγκυρία που δημιουργεί η κατάσταση που επικρατεί σττις άλλες ελαιπαραγωγές χώρες και ιδιαίτερα στην Ισπανία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Cretalive ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Μύρων Χιλετζάκης, ήδη απάντησαν αρνητικά σε πρόταση Ιταλών εμπόρων να πουλήσουν τη φετινή παραγωγή τους, η οποία υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τους 2.000 τόνους, στην τιμή των 2,40 ευρώ το κιλό.

Παρά το γεγονός ότι η τιμή αυτή είναι κατά 10 λεπτά αυξημένη σε σχέση με την τιμή που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, οι Αρχανιώτες έκριναν ότι πρέπει να σταθμίσουν σοβαρά όλα τα δεδομένα που δημιουργούνται φέτος στην αγορά, όπως για παράδειγμα το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην παραγωγή λαδιού στην Ισπανία, και να διεκδικήσουν το καλύτερο για το ποιοτικό προϊόν τους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χιλετζάκης, μπορεί αυτό να θεωρηθεί ρίσκο, αλλά μόνο έτσι θα δείξουμε ότι δεν είμαστε έτοιμοι να πουλήσουμε όσο όσο το λάδι μας. Ο ίδιος τόνισε ακόμα ότι με τα τωρινά δεδομένα, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην αγορά ελαιόλαδου να "ζυγίζουν" πολύ καλά τις κινήσεις τους, προκειμένου να μην απαξιωθεί το προϊόν και να επωφεληθούν τα μέγιστα οι παραγωγοί
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ