2012-11-13 09:29:03
Φωτογραφία για 25 χρόνια ημιτελής η Μαρίνα της Μονεμβασιάς
Μια ολόκληρη ζωή, 25 χρόνια, το έργο της Μαρίνας της Μονεμβασιάς, παραμένει ημιτελές. Παρότι κάθε καλοκαίρι φιλοξενούνται εκατοντάδες τουριστικά σκάφη... που θα μπορούσαν μάλιστα να αφήνουν χρήματα στο λιμενικό ταμείο, αυτό δεν είναι εφικτό, αφού η Μαρίνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Την εξέλιξη του χρονίζοντος έργου της Μαρίνας της Μονεμβασίας, αναλύει στην απάντηση του προς τον βουλευτή Λακωνίας Θανάση Δαβάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρος Καλογιάννης:

Στις 29-8-2012 εκδόθηκε η Συλλογική Απόφαση Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία έχει ενταχθεί και το έργο, που αφορά την Επισκευή του προσήνεμου μώλου της Μαρίνας Μονεμβασίας, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και εγκεκριμένες πιστώσεις 150.000 ευρώ.

Αναλυτικά οι εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί, αλλά και αυτές που πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας:


Από τις λιμενικές εγκαταστάσεις έχει ολοκληρωθεί τμήμα του προσήνεμου μώλου συνολικού μήκους 190 μέτρων και απομένει προς ολοκλήρωση τμήμα μήκους 140 μέτρων

Έχει ολοκληρωθεί μέρος των παραλιακών κρηπιδωμάτων συνολικού μήκους 80 μέτρων και έχει κατασκευασθεί ο δεύτερος γεφυρωτός πρόβολος πρόσδεσης των σκαφών μήκους 58 μέτρων.

Απομένουν προς εκτέλεση παραλιακά κρηπιδώματα μήκους 71 μέτρων καθώς και η κατασκευή του πρώτου και του τρίτου γεφυρωτού προβόλου μήκους 52 και 61 μέτρων αντίστοιχα.

Τέλος σε ότι αφορά τις κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν ολοκληρωθεί όλες οι μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές και ηλεκτρομηχανολογικές) και βρίσκονται στο στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

http://www.moriasnow.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αριστεροί αλά-καρτ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αριστεροί αλά-καρτ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ