2012-11-13 09:37:13
Φωτογραφία για Τέταρτη «Εκπληξη» για τους άστεγους της Αθήνας,
Ανυπόγραφα έργα εκτίθενται για την ενίσχυσή τους,

Ο σκοπός κάποιες φορές είναι μεγαλύτερο κίνητρο από το όνομα του ζωγράφου, όσο διάσημος κι αν είναι. Ειδικά όταν το συμβολικό ποσό που θα διαθέσετε για την απόκτηση του... ανώνυμου (αλλά όχι και ανυπόγραφου τελικά) έργου του, θα πάει για τις ανάγκες του Κέντρου Αστέγων της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Κλίμακα».

Για 4η χρονιά η καλλιτεχνική κοινότητα artAZ διοργανώνει την καθιερωμένη εικαστική εκδήλωσή της με τίτλο «ΕΚΠΛΗΞΗ 4! & SPECTRUM», με σκοπό την υποστήριξη των αστέγων της Αθήνας.

Απ' τις 16 μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, περισσότερα από 300 έργα τέχνης, τα οποία έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για την έκθεση, θα κοσμούν τον χώρο της αίθουσας «Κωστής Παλαμάς» στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Τα έργα έχουν ενιαία διάσταση (18 x 24 εκ.) και προσφέρονται στην συμβολική τιμή των 50 €, ενώ στην πίσω πλευρά τους φέρουν την υπογραφή του καλλιτέχνη, η οποία παραμένει μυστική για το κοινό μέχρι κάποιος να αποκτήσει το έργο.


«Αυτό είναι και το κόνσεπτ της έκθεσης μας. Το όνομα του καλλιτέχνη, παραμένει κρυφό κατά την διάρκεια της έκθεσης και αποκαλύπτεται ως "έκπληξη" στον αγοραστή του και μετά στο κοινό μέσα απ' το site μας» δηλώνει στο «Βήμα» η Αλεξάνδρα Κολλάρου, γενική διευθύντρια του ArtAZ.gr

Όπως και πέρυσι με την έκθεση «iDream» έτσι και φέτος παράλληλα με την έκθεση των 300 έργων, θα φιλοξενηθεί το «Spectrum». Μία ομαδική έκθεση, με έργα επιλεγμένων καλλιτεχνών, οι οποίοι καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εικαστικής δημιουργίας. Ποσοστό από τις πωλήσεις των έργων του «Spectrum» θα διατεθεί επίσης για τους σκοπούς της «Έκπληξης IV».

Οι συμμετέχοντες φέτος δεν περιορίζονται μόνο σε Έλληνες εικαστικούς: καλλιτέχνες από την Αγγλία, την Αίγυπτο, την Αμερική, την Αυστρία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Ινδία, την Ιταλία, την Κίνα, το Μαρόκο, την Νιγηρία, την Σουηδία κ.α., ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μέσα από τη συμμετοχή τους δηλώνουν την υποστήριξη τους στον σκοπό, υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την οικουμενικότητα της εικαστικής γλώσσας.

«Οι τρεις προηγούμενες εκθέσεις πήγαν πάρα πολύ καλά, τόσο από άποψη συμμετοχών όσο και από άποψη εσόδων. Υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος αγκάλιασε την πρωτοβουλία μας αυτή» θυμίζει η κυρία Κολλάρου και συμπληρώνει «Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν και φέτος στην "Κλίμακα". Στηρίζοντας την πολύχρονη πρωτοβουλία τους για την στήριξη, την πρόληψη και την αποκατάσταση των άστεγων συμπολιτών μας».

Η έκθεση ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 19:30-22:30 και θα συνεχιστεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου 12:00-21:00. Οι φιλότεχνοι και μη που ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο έργο τέχνης δεν έχουν παρά να σημειώσουν τον κωδικό του και να το αποκτήσουν την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 απ' τις 12:00 το μεσημέρι και μέχρι εξάντλησης των έργων. Η προκράτηση και προπώληση των έργων online δεν είναι εφικτή, ενώ τα έργα θα διατεθούν με σειρά προτεραιότητας.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ