2012-03-23 07:44:16
Φωτογραφία για Σε εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου επιμένει ο Αντώνης Σαμαράς
Εκλογές στις 29 Απριλίου ή στις 6 Μαΐου, βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στην πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη εδώ και καιρό, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, επέμεινε στη θέση του για την ανάγκη να υπάρξει μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση.

«Οι εκλογές είναι βαλβίδα που θα εκτονώσει την κατάσταση» και το «δίλημμα είναι σταθερότητα ή αστάθεια», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, κόβοντας κάθε συζήτηση για συγκυβέρνηση. «Το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να είναι 'αρχίζουμε', αλλά 'βοήθα Παναγιά'», σχολίασε.

Τα βέλη του, επίσης, έστρεψε και κατά της Αριστεράς, την οποία κατηγόρησε πως «κερδοσκοπεί πάνω στην απελπισία του κόσμου». Όσον αφορά τα μικρά κόμματα της ακροδεξιάς, ο κ. Σαμαράς τα χαρακτήρισε «κομματίδια» τα οποία, όπως είπε, έχουν στόχο να κόψουν την αυτοδυναμία από τη ΝΔ.

Στη συνέντευξή του, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε το κάλεσμα για «πανστρατιά», τονίζοντας πως «όποιος θέλει, μπορεί να έρθει, αρκεί πρώτα να θεραπεύσει τα τραύματα, τα οποία έχει δημιουργήσει στην παράταξη».


Αλλαγές υπόσχεται ο κ. Σαμαράς στη δομή του κρατικού μηχανισμού, εξαγγέλλοντας πως σε πρώτη φάση το Υπουργικό Συμβούλιο θα μειωθεί στο μισό και μετά θα είναι ακόμα πιο ολιγομελές. Μάλιστα έκανε λόγο για διαχωρισμό της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία και δήλωσε πως «για να είσαι υπουργός, δεν θα μπορείς να είσαι ταυτόχρονα βουλευτής».

Προτεραιότητα για τον πρόεδρο της ΝΔ, είναι η ανάπτυξη και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της χώρας, αλλά και της δημόσιας περιουσίας. Επαναλαμβάνοντας πως η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει διεθνές επίκεντρο και ίσως τεράστιος παραγωγός ενέργειας, φυσικού αερίου, ενώ έμφαση έδωσε και στον τουρισμό. Επανέλαβε, μάλιστα, την πρόθεσή του για επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αλλά και τη δημιουργία ανεξάρτητων οικονομικών ζωνών.

Σχολιάζοντας τις δραματικές ώρες που ζουν πολλοί Έλληνες, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως η ΝΔ έχει καταγράψει τις αδικίες που έχουν γίνει και υπενθύμισε τη δέσμευση που έχει αναλάβει απέναντι στους χαμηλοσυνταξιούχους και στους πολύτεκνους.

Προτεραιότητα της κυβέρνησής του, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι και η σύσταση ΕξεταστικήςΕπιτροπής για την απόδοση ευθυνών για το πώς η Ελλάδα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο, όπως και η πάταξη της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης, ζήτημα για το οποίο πρότεινε τη δημιουργία χώρων κράτησης- φιλοξενίας των παρανόμων μέχρις ότου αυτοί απελαθούν. «Χρειάζεται να ανακαταλάβουμε την Αθήνα και τις άλλες πόλεις», είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε «αλλαγή του νόμου Ραγκούση» για τη μετανάστευση. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ