2012-11-13 19:51:03
Φωτογραφία για Μίνι απολογσμό της 6μηνης θητείας του κάνει ο Ολάντ
Να υπερασπιστεί το έργο του, ύστερα από έξι μήνες θητείας, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ αναμένεται κατά τη διάρκεια μιας δίωρης συνέντευξης Τύπου που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί... αργότερα σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η δημοτικότητα του Σοσιαλιστή ηγέτη βρίσκεται σε καθοδική πορεία από το καλοκαίρι.

Τρεις δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες εμφανίζουν τη δημοτικότητα του Ολάντ να κυμαίνεται στο 41% με 44% από 58% που ήταν μετά την εκλογή του τον Μάιο.

Η κυβέρνησή του κατηγορείται για ασυνέπεια και ολιγωρία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρόεδρος Ολάντ και το Σοσιαλιστικό του Κόμμα εξελέγησαν προωθώντας ένα αριστερό πρόγραμμα βασισμένο σε μείωση του ελλείμματος, αύξηση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις και στους πλουσίους και έναν φόρο 75% σε εισοδήματα άνω του 1 εκατ. ευρώ καθώς και προσλήψεις στο Δημόσιο ως το 2017.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να υιοθετήσει μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση καθώς η οικονομία οδεύει προς την ύφεση.

Ο πραγματισμός αυτός τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τη φιλοδοξία του να τροποποιήσει την Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Συνθήκη, την οποία τελικώς η Γαλλία επικύρωσε χωρίς αλλαγές τον Οκτώβριο. Επίσης η κυβέρνησή του κατήργησε το σχέδιο αύξησης του φόρου προστιθέμενης αξίας του πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ