2012-03-23 09:50:01
Φωτογραφία για Συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών
Γενικεύονται οι επισχέσεις εργασίας των γιατρών σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Παρά τις περικοπές στους μισθούς τους που ξεπερνούν το 50%, και τις αμοιβές από τις εφημερίες, που ορισμένοι έχουν να τις πληρωθούν από το 2010, οι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης δηλώνουν ότι δεν αφήνουν τους ασθενείς να ταλαιπωρηθούν, επειδή, όπως αναφέρουν, οι επισχέσεις είναι συμβολικές.

Ζοφερή χαρακτήρισε την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Παπαστεργίου, επισημαίνοντας ότι το «κούρεμα» των αποθεματικών, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των νοσοκομείων, τα οποία δεν διαθέτουν ούτε τον αναγκαίο εξοπλισμό, ούτε τα απαραίτητα φάρμακα και υλικά, ούτε και τις αναγκαίες υποδομές για να μπορέσει εφαρμοστεί η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση του Ιπποκρατείου το οποίο δεν διαθέτει ούτε αγγειογράφο, ούτε στεφανιογράφο, ενώ ο αξονικός τομογράφος είναι απαρχαιωμένος. Στο ίδιο νοσοκομείο οι οφειλές για τις εφημερίες του 2010 ανέρχονται στο ποσό των 5.000 ευρώ για τον κάθε γιατρό.


Επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν από το πρωί οι εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο Σπάρτης με απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου εργαζομένων, καθώς και οι νοσηλευτές στα κέντρα υγείας του νομού.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δεδουλευμένα επτά μηνών και ειδικότερα, χρήματα υπερωριών, αργιών, νυχτερινών και εξαιρέσιμων, καθώς και την απώλεια των κονδυλίων για την καταβολή των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών των μηνών Αυγούστου- Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου του 2011.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης, η επίσχεση θα διαρκέσει επ' αόριστον.
real.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ