2012-11-15 16:41:18
Φωτογραφία για Άγγελος Τσιγκρής: «Στα όρια του εμφράγματος η Ελλάδα…»
Με αφορμή το διεθνές κλίμα που δημιουργείται για τη χώρα μας, μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τη Βουλή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«“Στα όρια του εμφράγματος” είναι ο τίτλος του σχολίου που επιγράφει η Süddeutsche Zeitung σύμφωνα με την Deutsche Welle.

H εφημερίδα περιγράφει με σαφήνεια τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία με τους μισθούς και τις συντάξεις να κόβονται, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους νέους, οι οποίοι σκέφτονται μόνο να μεταναστεύσουν.

Όσο για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν η εφημερίδα επισημαίνει: “Η Ελλάδα με τα νέα μέτρα που ψήφισε έχει ικανοποιήσει τις περισσότερες απαιτήσεις των δανειστών. Άμεσα θα ισχύσουν αυξημένα φορολογικά μέτρα και μειώσεις μισθών. Εάν θα εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν αυτό είναι αμφίβολο. Διότι κάτι τέτοιο απαιτεί ελπίδα. Αλλά αυτή την ελπίδα δεν μπορούν οι Έλληνες να τη δημιουργήσουν μόνοι τους…”.


Από την άλλη μεριά, με τον τίτλο “Εξέγερση εν όψει”, ο αρθρογράφος των γερμανικών Financial Times εκτιμά ότι όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ύφεση “…ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο εξέγερσης”.

“Τα πνεύματα είναι οξυμένα, κάθε νέο πακέτο σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία…” λέει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος τόσο σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή την Τετάρτη όσο και στα τεκταινόμενα εντός Κοινοβουλίου.

Τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα σοκάρουν:

Το 68% των Ελλήνων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, και διαθέτει πάνω από το 40% του εισοδήματός του για το ενοίκιο ή την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου.

Η ανεργία έφτασε το 25% και περισσότεροι από 1.200.000 Έλληνες δεν έχουν δουλειά. Η ανεργία στους νέους έφτασε στο 60%!

Οι άστεγοι στη χώρα μας αυξήθηκαν κατά 25%, σε σχέση με το 2009, και ανέρχονται σε 20.000 συνολικά.

Η χώρα βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.

H ακολουθούμενη οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών διέλυσε τις οικονομικές δομές, αποτελείωσε τον κρατικό μηχανισμό, εξόντωσε την επιχειρηματικότητα, εκτόξευσε τα ποσοστά της ανεργίας, οδήγησε χιλιάδες συμπολίτες μας στην απόγνωση και όλη την κοινωνία να διακατέχεται από αισθήματα κατάθλιψης, φόβου για το αύριο και οργής…».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ