2012-03-23 11:20:12
Φωτογραφία για Μπλόκο στα ψώνια της κυρίας Άσαντ στην Ευρώπη
Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εγκρίνουν την Παρασκευή πακέτο μέτρων που επιβάλει απαγόρευση εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και συναλλαγών με εταιρείες που εδράζονται στην ΕΕ για την Άσμα αλ Άσαντ, τη σύζυγο του Σύρου προέδρου.

Το νέο πακέτο, 13ο κατά σειρά από την έναρξη της αιματοχυσίας στη Συρία, θα επιβάλει περιορισμούς σε συνολικά 12 Σύρους που κατέχουν υψηλές θέσεις στο καθεστώς.

Ανάμεσα στα 12 άτομα συγκαταλέγεται και η Άσμα αλ Άσαντ, αναφέρουν διπλωμάτες. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν το κείμενο θα της απαγορεύει να ταξιδεύει και στην Βρετανία, όπου γεννήθηκε και σπούδασε.

Η δυτικοτραφείσα Άσμα αλ Άσαντ, η οποία εργάστηκε για κάποια χρόνια στη Βρετανία και συγκεκριμένα στη Deutsche Bank και στη JPMorgan, έχει γίνει η νέα «φιγούρα μίσους» για αρκετούς Σύρους.

Μάλιστα, με πρόσφατη δημοσίευση των mail του Άσαντ και της Άσμα από τον Guardian και τις αναφορές για ακριβά ψώνια, η εικόνα της συζύγου του Σύρου προέδρου αρχίζει να ακολουθεί τα χνάρια των προηγούμενων «πρώτων κυριών της Αραβικής Άνοιξης» -όπως στην Τυνησία, την Αίγυπτο και τη Λιβύη. 24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ