2012-03-23 12:03:08
Φωτογραφία για Η Ελευθερία των Κούρδων και το όρος Κανδήλι: Πανηγυρικός εορτασμός του Νεβρόζ!
Τέσσερα "εθνικά" κράτη, η Τουρκία, το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία, τους κρατούσαν υπόδουλους, έναν λαό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το 1978 ξεκίνησε ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας σε πολιτικό και το 1984 σε στρατιωτικό επίπεδο, ένας αγώνας που στοίχισε στους Κούρδους σαράντα χιλιάδες ψυχές και στου Τούρκους στρατοκράτες 20 χιλιάδες.

Τώρα, το 2012, ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Κούρδων είναι σε κρίσιμη καμπή, κυρίως λόγω της στήριξης που δίνουν οι ΗΠΑ στο καθεστώς Ερντογάν, το οποίο επωφελούμενο της στήριξης αυτής, προσπαθεί να ξαναγυρίσει το Κουρδικό στη δεκαετία του 90, ακολουθώντας πρακτικές της αλήστου μνήμης Τανσού Τσιλέρ.

Εφέτος, το Νεβρόζ απαγορεύθηκε στην Τουρκία, για να μην μετατραπεί εκ των πραγμάτων σε πρόβα της Κουρδικής Άνοιξης, που τρομοκρατεί την Τουρκία, η οποία φοβάται μια τέτοια εξέλιξη όπως ο διάβολος το λιβάνι!

Οι Κούρδοι, παρά τις απαγορεύσεις, συγκρούστηκαν με την τουρκική αστυνομία και γιόρτασαν τη γιορτή του Αγώνα, της Ανεξαρτησίας και της Ελευθερίας σε περισσότερες από 70 πόλεις στην τουρκική επικράτεια.

Ο σκληρός πυρήνας του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος και οπαδοί του από τα τέσσερα υπόδουλα τμήματα του Κουρδιστάν, γιόρτασαν το Νεβρόζ στο αλεξανδρινό Όρος Κανδήλι, στο Νότιο Κουρδιστάν.

Δεν χρειάζεται ανάλυση, αρκεί να παρατηρήσετε με προσοχή τις φωτογραφίες που ακολουθούν!!!
InfoGnomon
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ