2012-03-23 13:49:13
Φωτογραφία για Γαλανόλευκες σημαίες κάλυψαν τον ουρανό της Μελβούρνης
Ελληνικό χρώμα έδωσαν σήμερα οι οικοδόμοι στο κέντρο της Μελβούρνης.

Με πρωτοβουλία εργαζομένων στις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, υψώθηκαν οι γαλανόλευκες σημαίες σε όλους του γερανούς που έχουν στηθεί στο κέντρο της πόλης για την ανέγερση ουρανοξυστών!Το θέαμα ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό καθώς  ο ουρανός σε περιοχές του κέντρου της Μελβούρνης καλύφθηκε από τις γαλανόλευκες που κυμάτιζαν.

Με τη χειρονομία αυτή, οι οικοδόμοι -που παράλληλα οργάνωσαν και ειδική συνεστίαση σε συνεργασία με τους εργοδότες και το συνδικάτο τους- θέλησαν να τιμήσουν την 25η Μαρτίου, όπως μας είπε ο εμπνευστής της κίνησης, Χρήστος Βλαχογιάννης.

Η εθνική επέτειος τιμήθηκε και από τα ομογενειακά σχολεία 'Αλφιγκτον Γκράμαρ, «'Αγιος Ιωάννης» και «'Αγιοι Ανάργυροι», ενώ οι παρελάσεις στις μεγάλες πόλεις (Μελβούρνη, Σίδνεϊ κ.α.) θα γίνουν την Κυριακή.

Στο μεταξύ, οι φόβοι για πιθανά επεισόδια κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 25ης Μαρτίου στην Ελλάδα θορύβησαν και την αυστραλιανή κυβέρνηση
. Το υπουργείο Εξωτερικών αναθεώρησε την ταξιδιωτική του σύσταση για την Ελλάδα και προειδοποιεί τους Αυστραλούς πολίτες, που βρίσκονται στην Αθήνα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς, όπως αναφέρει, «περίπου 6.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί στην Αθήνα με αποστολή την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής παρέλασης που θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου και της στρατιωτικής την Κυριακή 25 Μαρτίου».

Στο μεταξύ τα μεγαλύτερα αυστραλιανά συνδικάτα έκαναν έκκληση σήμερα στην αυστραλιανή ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταδικάσει τα μέτρα αυστηρής λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα.

Θεωρείται, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, ότι «Η Ελλάδα δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση, αλλά είναι ενδεικτική της παθολογίας του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, ενώ απευθυνόμενοι προς την ΕΕ, την ελληνική κυβέρνηση και τους παγκόσμιους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ζητούν «την άμεση εφαρμογή επενδυτικών προγραμμάτων και όχι προγραμμάτων λιτότητας» και «την ταυτόχρονη στήριξη της αυστραλιανής κυβέρνησης στην επικοινώνηση του μηνύματός τους, τόσο προς Έλληνες ιθύνοντες όσο και προς τους Ευρωπαίους εταίρους τους».

Για τον λόγο αυτό έγιναν σήμερα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα Προξενεία του Σίδνεϊ, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας, ενώ σε δηλώσεις του ο γραμματέας του συνδικάτου της Νότιας Ακτής της Νέας Νότιας Ουαλίας αναφέρει ότι «ο σκοπός της σημερινής κινητοποίησης είναι να καταρριφθεί ο μύθος ότι, οι Έλληνες πολίτες είναι υπεύθυνοι για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, εξαιτίας της πολυτελούς ζωής που διαβιoύσαν».

πηγή:newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ