2012-11-19 04:18:03
Φωτογραφία για Η ιστορία ξαναγράφεται (ή παραχαράσεται)
Έχει γίνει της μόδας τον τελευταίο καιρο κάθε Πάσχα να βγαίνουν ντοκουμέντα για την φύση του Χριστού , κάθε 17 Νοέμβρη να βγαίνουν... ντοκουμέντα για τους μη νεκρούς του Πολυτεχνείου και κάθε πρωτοχρονιά να λέμε μικροί και μεγάλοι πως δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

Ετσι και τώρα (Νοέμβριος 2012) κυκλοφορεί ενα κείμενο το οποιο ούτε λιγο ούτε πολύ μας ενημερώνει ότι τα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν είναι όπως τα ξέρουμε.

Μάλιστα προκειμένου να πείσει και να πείσει για την σοβαρότητα του συγγραφέα και την αξιοπιστία του, χρησιμοποιεί πηγές και τελικά πέφτει απο μόνο του στην παγίδα , σαν φίδι που δαγκώνει την γλώσσα του.

Εκτός των άλλων χρησιμοποιεί και το όνομα του εισαγγελέα Τσεβά , ενός ανθρώπου , κατα τα φαινόμενα , ακέραιου που μετέπειτα ασχολήθηκε και με το θέμα της τρομοκρατίας. Στο Internet κυκλοφορεί το κείμενο που είχε συντάξει ως εισαγγελέας για την έρευνα που είχε κάνει σχετικά με το Πολυτεχνείο. Παράλληλα με το γνήσιο κείμενο κυκλοφορούν και αξιόλογα κείμενα που περιγράφουν τις πιέσεις που δέχτηκε ο εισαγγελέας Τσεβάς προκειμένου να μην καταλήξει στα συμπεράσματα του κειμένου που κατέληξε.


Τα κείμενα αυτά κυκλοφορούν ελεύθερα πια στο Internet αλλα για να τα διαβάσεις πρέπει να τα ψάξεις και το κυριότερο να θέλεις να τα διαβάσεις. Πάντως έτσι για τον συμβολισμό, η εισαγγελέας που ζητά επίμονα την καταδίκη του δημοσιογράφου που δημοσίευσε την λίστα Λανγκαρντ είναι απόγονος ενός απο τους εισαγγελείς της Χούντας και δείχνει τουλάχιστον την ίδια επιμονή με εκείνον.

Με υπαίτιους αθλιους ακροδεξιούς και ακροαριστερους η ιστορία ξαναγράφεται η μάλλον παραχαρασεται. Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου δεν ήταν έτσι όπως τα ξέρουμε , λέει η Χρυσή Αυγή. Το έπος του 40 δεν ήταν όπως το ξέρουμε , λένε οι Ακροαριστεροι. Οι φούρνοι στο Αουσβιτς δεν ήταν αυτο που ξέρουμε , λένε οι ακροδεξιοί.

Μιλούν και περηφανεύονται οι ακροδεξιοί που το μεγαλειώδες "ΌΧΙ" το είπε ένας δικτάτορας, αλλα ξεχνούν να πουν, και εμείς δεν μαθαίνουμε, ότι με την κήρυξη του πολέμου, οι αριστεροί κρατούμενοι, οι οποίοι είχαν γεμίσει τις φυλακές , ζήτησαν να αποφυλακιστούν για να πολεμήσουν και αυτοί.

Μιλούν και περηφανεύονται οι ακροαριστεροί ότι πολέμησαν τον καπιταλισμό και την δουλικότητα απέναντι στις ΗΠΑ , αλλα ξέχασαν να μας πουν ότι απλά ήθελαν την πρόσδεση στο Άρμα της ΕΣΣΔ. Ξεχνούν να πουν ότι ήταν οι πρώτοι που παραχώρησαν το όνομα Μακεδονία , ξέχασαν την συνεργασία και την τροφοδοσία με όπλα που τους παρείχε το κατα τα άλλα "δημοκρατικό" καθεστώς του Εβρέν Χοτζα και της Αλβανίας.

Ξεχνούν ακόμα και οι γιαλαντζί Φιλοβασιλικοί, ότι ούτε ο τέως δεν ήθελε την χούντα. Ξεχνούν τους φιλοβασιλικούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Ελληνικού στρατού οι οποίοι παραιτηθηκαν σωρηδόν με την έλευση της χούντας.

Η ιστορία μας υπάρχει και εχει και καλές και κακές στιγμές. Αλλα εμείς δεν την διαβάζουμε , την χρησιμοποιούμε και την βιάζουμε προκειμενου να στοιχειοθετήσουμε την βλακεια μας. Και βέβαια με αυτό σαν όπλο διάφοροι πολιτικοί φελλοί επιπλέουν εισπράττοντας την συμμετοχή τους στον αντιδικτατορικό αγώνα. Το "εδω Πολυτεχνείο" που είπε η κυρία Δαμανάκη ήταν τελικά η καλύτερη επαγγελματική , πολιτική και οικονομική επένδυση που έκανε και τα οφέλη της οποίας ακόμα εισπράττει. Όπως και πολλοί άλλοι.

Χθες η Χρυσή αυγή έκανε μια συμβολική κίνηση την οποία ελάχιστοι κατάλαβαν.

Ανήμερα της γιορτής του Πολυτεχνείου, οργάνωσε συσσίτια και κάλεσε τους Ελληνες να μην συμμετέχουν στους εορτασμούς της 17ης Νοέμβρη.

Αυτή ειναι η ουσία του φασισμού. Θα σου δώσω να φας, αλλα μην ασχολείσαι και μην διεκδικείς τίποτα άλλο. Σαν τα πρόβατα.

Μήπως τελικά αυτο που δεν είναι όπως το ξέραμε είμαστε εμείς ;
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ