2012-03-23 15:55:07
Φωτογραφία για Έρχεται η κρατικοποίηση της MPB τράπεζας
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες έρχονται από την Κύπρο, απίθανο θεωρείται το ενδεχόμενο να υπάρξει deal με συγκεκριμένα ρωσικά κεφαλαία, όπως ακούγονταν τις προηγούμενες εβδομάδες, ενώ εφόσον τα όσα αναφέρουμε τελικά επιβεβαιωθούν (πράγμα και το πιο πιθανό), πιστεύουμε ότι η κρατικοποίηση της τράπεζας είναι μονόδρομος.

Θα λέγαμε ότι είναι από πολύ δύσκολο, ως πρακτικά αδύνατο το «φέσι» από το κούρεμα του χρέους, και με δεδομένη τη μεγάλη επιδείνωση της Κυπριακής οικονομίας, να μπορέσει να καλυφθεί από αύξηση κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων.

Μάλιστα, θα λέγαμε ότι η πιθανότητα κρατικοποίηση της τράπεζας αυξάνεται ακόμη περισσότερο, αν σκεφτεί κανείς ότι μια από τις ποιοτικότερες τράπεζες, κατά την άποψη μας, αυτή της Κύπρου, δεν κατάφερε να συγκεντρώσει 400εκ ευρώ, ενώ ούτε ο Ρώσος μεγάλο – επενδυτής συμμετείχε στην αύξηση (το ποσοστό του κατέβηκε από το 9% στο 5%).


Τέλος, και σχολιάζοντας εν συντομία τα της Τράπεζα Κύπρου και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, θα λέγαμε ότι είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικά θα αποφευχθούν τα χειρότερα (αναμένουμε να γίνει υποχρεωτική άσκηση των μετατρέψιμων ομολόγων).

Όσον αφορά το Ρώσο επενδυτή, αίσθηση μας είναι (χωρίς να έχουμε κάποια πληροφορία), ότι τελικά, παρά του ότι δε συμμετείχε στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου, θα αποκτήσει ποσοστό και μάλιστα μεγάλο, αλλά μάλλον σε χαμηλότερες τιμές, ενώ είναι πιθανόν αυτό να συμβεί μέσω της έκδοσης ενός μετατρέψιμου ομολόγου (με κάτι παραπάνω από ελκυστικούς όρους – πολύ χαμηλή τιμή μετατροπής – έκδοσης), με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μετόχους.
bankwars.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ